Prokupac za Pjera Kardena

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Prokupac za Pjera Kardena

Iz kruševačkog podruma Rubin na tržište stižu apsolutni noviteti, premijum kupaže iz linije Amante: bela etiketa Aurora i crvena Carmen uz jedan ekskluzivitet, vino od sorte prokupac specijalno urađeno za čuveni restorana Maxim’s Pjera Kardena. Ovi noviteti pozitivno su uzdrmali neka predubeđenja o vinarstvu u Šumadiji.

Tokom obilaska pogona Rubin uverili smo se da ovaj proizvođač sve više pažnje poklanja proizvodnji kvalitetnih vina. Uz nekoliko stotina hektara novih nasada vinograda i posebnu orjentaciju ka prokupcu kao autohtonoj sorti, imali smo čast da probamo premijerna vina iz linije Amante.

Carmen i Aurora w 1Rubinovi aduti na tržištu vrhunskih vina, linija Amante

Bela kupaža Amante Aurora 2017 nastala je blendiranjem sorti šardone i sovinjon blan, gde sovinjon prethodno odležava pola godine u bariku. Burgundska boca, 13,5 % alkohola, punoća ukusa i harmoničnost, te dobro odmerena cena od oko deset evra. Sve su to lepi atributi za prepoznavanje na tržištu, baš kao i kod crvene kupaže Amante Carmen 2016, spoj 50 % prokupca, 30 % marselana i 20 % merloa u upečatljivo teškoj boci. Autohtona sorta, egzotika marselana i merlo koji u Rubinovim vinogradima dostiže ozbiljne visine garantuju dobru priču iza ovog vina koje odležava godinu dana u srpskom hrastu u buradima od 500 litara.

Maxim RubinRubinov Prokupac s etiketom čuvenog pariškog restorana Maxim's

Konačno, pravi kuriozitet iz Rubina je Prokupac 2015 s etiketom restorana Maxim’s, prave institucije Pariza, svojevremeno bez premca najpoznatijeg i najcenjenijeg restorana na svetu, koji je danas u vlasništvu slavnog modnog kreatora Pjera Kardena. Činjenica da je takav restoran uvrstio srpski prokupac na vinsku listu i to u boci s etiketom na kojoj stoji da je vino izabrao Maxim's de Paris, verovatno je jedno od najvećih neformalnih priznanja za savremeno srpsko vinarstvo i svakako izuzetno efektna reklama.

Više nego dovoljno da vas zainteresuje, zar ne?

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama