Wine Jam Terroirs 2018

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Wine Jam Terroirs 2018

Vinska manifestacija Wine Jam Terroirs 2018 održaće se 1. decembra u Beogradu u hotelu Radisson Collection.

Ovo je treća godina za redom da ovaj specifičan vinski sajam okuplja mnoge od najinteresantnijih vinarija Srbije i iz regiona, gde uvek možete otkriti neke nove i male vinarije s originalnim i zanimljivim vinima.

wine jam terroirs 03

Iz organizacije poručuju da je suština Wine Jam Terroirs da se publici približi vino na pravi način, kroz lični doživljaj, uz svest o poreklu vina, značaju atohtonih sorti i različitosti koja se javlja kod vina od istih sorti grožđa u odnosu na položaj s kojeg dolaze.

wine jam terroirs 19

Podneblje je naša reč i slobodan prevod francuske reči terroir (teroar), koja predstavlja uticaj zemljišta i klime na vinovu lozu. To dejstvo je ključno za krajni proizvod, ali i način delovanja vinara koji ga pravi. Zato svaki istinski vinoljubac vremenom sve više prepoznaje i voli autentična vina i to je najispravniji put. Taj put nema kraja i pravo je zadovoljstvo baš to putovanje, posebno ako se putuje u društvu!

wine jam terroirs 24

Na ovogodišnjem Wine Jam Terroirs predstaviće se oko 50 izlagača, većinom iz Srbije, uz nekoliko gostujućih vinarija iz inostranstva. Degustiraće se raznovrsni stilovi vina – od konvencionalnih, preko onih od autohtonih sorti, pa do sve popularnijih prirodnih i oranž vina.

Biće predstavljena i selekcija malih proizvođača sireva i prehrambenih proizvoda koji se, po mišljenju organizatora, s pravom mogu nazvati autentičnim i visokokvalitetnim. U pratećem programu, istog dana, održaće se nekoliko tematskih degustacija: „Prirodna vina Srbije“, „Nove vinske zvezde“, „Velika vina Srbije“, kao i degustacija selekcije „7 veličanstvenih srpskih šljivovica“.

wine jam terroirs 25

Wine Jam Terroirs se otvara za publiku u subotu od 14 časova i trajaće do 22 časa. Cena ulaznice je 1.000 rsd, a uz nju se dobija na poklon i Riedel vinska čaša.

Više informacija potražite na:
https://www.facebook.com/winejamming
https://www.facebook.com/events/283957222162369

Specijalna degustacija

U okviru Wine Jam Terroirs 2018 u petak 30. decembra održaće se i dve specijalne degustacije samo za profesionalce, uvoznike i distributere.

11.30: Sala M3, 2. sprat
Marques de la Concordia, španska kuća koja drži više vinarija, prezentacija samo za uvoznike.

13.00 Sala M4-M5
Grupna prezentacija vinarija za profesionalce i uvoznike:
Enjingi vinogradarstvo i vinarstvo, Kutjevo, HR, legenda o kojoj je sve rečeno i ponovljeno mnogo puta konačno je u Beogradu.
Testament Winery Šibenik, HR, novi veliki projekat sa fokusom na lokalnu crnu sortu babić i korčulanski pošip (tamo su uzeli vinogradarsku zadrugu Smokvica).
Vinarija Bačić, Korčula, HR, sa lokalnim pošipom i cetinkom, uz ostala vina s izrazitim lokalnim karakterom, uz to i maslinovo ulje.
Ahearne Vino Hvar, HR, Džo Ahern je Master of Wine iz Engleske koja je došla u Dalmaciju i počela da proizvodi vina, centar pažnje su joj lokalne autohtone sorte, nesvakidašnja priča.
Coslovich Istrian Wines Istra, HR, malvazija i teran uz maslinova ulja.
- Šibav, Brda, Slovenija, vrhunska vina sa karakterom http://www.vino-sibav.si/en/domov.html.
- Denis Montanar, Friulija, Italija, jedna od novih ikona bio-vinogradarstva, prirodnih vina i oranža, organsko i biodinamičko uzgajanje http://www.denismontanar.it/.
-Gabi Wine, Trst (Kras), Italija, mala vinarija koja želi da se oproba kod nas.

Degustaciju će „podmazati“ i Terra Creta maslinovo ulje.

nazad na vrh

Srodni tekstovi