Rubinovo dvostruko slavlje

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Rubinovo dvostruko slavlje

Nakon uspešnog nastupa na sajmu ProWein 2018 u Dizeldorfu, kompanija Rubin predstavila se samostalno u Šangaju od 13. do 15. novembra, na jednom od najvećih svetskih vinskih sajmova ProWine China 2018, gde je izlagalo 750 proizvođača, uvoznika i distributera vina i žestokih alkoholnih pića iz 36 zemalja sveta. To je bio povod da se u Beogradu međunarodni uspeh proslavi uz još neke jubileje.

Rubin, domaća vinarija sa najvećim površinama pod vinogradima u Srbiji na čitavih 1.200 hektara i najvećim brojem vina sa zaštićenim geografskim poreklom, izazvala je veliko interesovanje u Aziji, kako kvalitetom proizvoda, tako i zanimljivim nastupom sa fokusom na najpoznatije vinske regije sa kojima deli istu geografsku širinu. Ostvaren je veliki broj kontakata, ali i dogovori o početku poslovne saradnje na tržištu Kine.

Rubin 1

Nastup u Šangaju bio je prilika za prezentaciju novih premium etiketa Amante Aurora i Amante Carmen, zatim penušavih belih i roze vina iz linije Vronsky, seriju od sedam sortnih vina nosilaca ljubičaste plakete koju Ministarstvo finansija dodeljuje za najbolja vrhunska K.G.P.K. vina sa geografskim poreklom, ali i veoma popularno vino u limenki Špricer.

Tokom boravka u Kini, generalna direktorka vinarije Rubin dr Danijela Jovanović podsetila je da je kruševački gigant ujedno i najveći proizvođač alkoholnih pića u Srbiji i regionu, da izvozi proizvode u preko 20 zemalja sveta od Amerike do Australije, a da su baš vrhunska vina iz Rubina najzastupljenija u izvozu za Kinu.

Posebna priča je svakako Rubinov Vinjak, najprodavanije žestoko alkoholno piće u Srbiji i glavni slavljenik na slavlju organizovanom po povratku, u beogradskom klubu Kasina Comunitty gde je istovremeno obeleženo i šest decenija Rubinovog Vinjaka i 40 godina Vinjaka 5, a sve to uz nastup Bore Đorđevića i grupe grupe „Riblja čorba“.

Rubin 4

Veliki broj prijatelja, poslovnih partnera, poznatih ličnosti i pre svega ljubitelja ovog alkoholnog pića koje je tokom 60 godina osvojilo čak 99 zlatnih medalja, devet Grad Prix priznanja, 43 puta bilo šampion raznih sajmova...

Rubinov vinjak je i nosilac Velike zlatne medalje međunarodne organizacije FAO čija je komisija u Rimu ovom piću dodelila priznanje uz napomenu da „doprinosi afirmaciji savremenog vinarstva i razvoju vinogradarske proizvodnje“, te Veliko zlato od strane žirija eksperata u Bordou. Uz činjenicu da je do danas prodato oko 400 miliona litara ovog vinjaka, istaknuto je i to da piće odležava u buradima od srpskog hrasta sa Homoljskih planina napravljenim u pinterskoj radionici u krugu Rubina

Inače, kapacitet podruma vinjaka u Rubinu iznosi 15 miliona litara, od čega je u 12.000 buradi od po 500 litara smešteno šest miliona litara alkoholnog nektara, zbog čega je ovaj drveni podrum jedan od najvećih u Evropi i sa izuzetno vrednom arhivom.

nazad na vrh

Srodni tekstovi