Jubilarni BeoWine

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share
Jubilarni BeoWine

Deseti međunarodni sajam vina BeoWine održaće se od 21. do 24. februara u halama 3 i 3A Beogradskog sajma u okviru Međunarodnog sajma turizma.

Od ove godine BeoWine se održava u proširenom konceptu i s ambicijom da organizaciono i kvalitetom izlagača i pratećih programa prati uspon vinske Srbije. Najvaljen je 181 izlagač iz 11 zemalja, a uz domaće i oni iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, BiH, ponovo su na sajmu vinarije iz Slovenije i Makedonije, a po prvi put biće i vina iz Turske i Austrije. U ponudi je i kompletna, najsavremenija oprema za vinarstvo i vinogradarstvo.

Ove godine je u svrhu pratećeg programa opremljen galerijski prostor hale 3, gde će prvog dana predavanje održati švedska somelijerka i ekspert za balkanska vina Ana Paka, a uz pomoć Niklasa Forslunda, dok će moderator biti Jovan Radomir, novinar i putopisac. Drugog dana će od 18 časova master class na temu „Zavodničke moći mehurića u proseku“ voditi Lorenco Skolo, generalni brend ambasador italijanske vinarije La Bottega.

Beowine 2018 6

Jedna od karakteristika ovogodišnjeg programa je i pojačan gastro segment i više prilika za usavršavanje znanja o uparivanju vina i hrane. Na sajmu će se predstaviti proizvođači francuskih ali i domaćih i hercegovačkih sireva, kao i proizvođači hercegovačke i crnogorske pršute, uvoznici i distributeri italijanskih proizvoda, ručno pravljene čokolade i ostalih gastro delikatesa. Tokom vikenda od 13 do 15 časova u hali 3 na štandu 3011, planiran je Cooking Show, gastro performans koji vodi chef Eros Piko, kuvar sa Michelinovom zvezdicom.

Svečano otvaranje Sajma turizma je u četvrtak, 21. februara u 11 časova, radno vreme je od 10 do 19 časova, a u nedelju do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna i ulaznica za đake i studente staje 300 RSD, dok se čaša za degustaciju naplaćuje 300 RSD. Parking je 200 RSD/sat.

Prijave zainteresovanih za radionice slati na adresu organizatora BeoWine: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama