Jubilarni BeoWine

  • Objavljeno u Info
Jubilarni BeoWine

Deseti međunarodni sajam vina BeoWine održaće se od 21. do 24. februara u halama 3 i 3A Beogradskog sajma u okviru Međunarodnog sajma turizma.

Od ove godine BeoWine se održava u proširenom konceptu i s ambicijom da organizaciono i kvalitetom izlagača i pratećih programa prati uspon vinske Srbije. Najvaljen je 181 izlagač iz 11 zemalja, a uz domaće i oni iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, BiH, ponovo su na sajmu vinarije iz Slovenije i Makedonije, a po prvi put biće i vina iz Turske i Austrije. U ponudi je i kompletna, najsavremenija oprema za vinarstvo i vinogradarstvo.

Ove godine je u svrhu pratećeg programa opremljen galerijski prostor hale 3, gde će prvog dana predavanje održati švedska somelijerka i ekspert za balkanska vina Ana Paka, a uz pomoć Niklasa Forslunda, dok će moderator biti Jovan Radomir, novinar i putopisac. Drugog dana će od 18 časova master class na temu „Zavodničke moći mehurića u proseku“ voditi Lorenco Skolo, generalni brend ambasador italijanske vinarije La Bottega.

Beowine 2018 6

Jedna od karakteristika ovogodišnjeg programa je i pojačan gastro segment i više prilika za usavršavanje znanja o uparivanju vina i hrane. Na sajmu će se predstaviti proizvođači francuskih ali i domaćih i hercegovačkih sireva, kao i proizvođači hercegovačke i crnogorske pršute, uvoznici i distributeri italijanskih proizvoda, ručno pravljene čokolade i ostalih gastro delikatesa. Tokom vikenda od 13 do 15 časova u hali 3 na štandu 3011, planiran je Cooking Show, gastro performans koji vodi chef Eros Piko, kuvar sa Michelinovom zvezdicom.

Svečano otvaranje Sajma turizma je u četvrtak, 21. februara u 11 časova, radno vreme je od 10 do 19 časova, a u nedelju do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna i ulaznica za đake i studente staje 300 RSD, dok se čaša za degustaciju naplaćuje 300 RSD. Parking je 200 RSD/sat.

Prijave zainteresovanih za radionice slati na adresu organizatora BeoWine: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh