Dani Jadrana u Zemunu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Dani Jadrana u Zemunu

Renomirani restoran Sent Andrea od 15. februara do 17. marta domaćin je gastronomske manifestacije „Dani Jadrana“.

dani jadrana lastar

Gosti će u tom periodu moći da uživaju u specijalitetima od sveže morske ribe i plodova mora uz vrhunska vina, a na meniju će se naći ulovi iz ribarskih mreža koje će po tradicionalnim receptima pripremati najbolji kuvari sa primorja, kao i kuvari ovog restorana specijalizovani za pripremu ribljih specijaliteta. Već u zavisnosti od ribarske sreće, na meniju će svakodnevno biti neke od najcenjenijih vrsta jadranske ribe: kovač, zubatac, brancin, orada, kernja, škarpina, pagara... Pored divlje morske ribe u ponudi su i škampi, gambori, hobotnice, te bogata selekcija morskih školjki.

Saint Andrea

– Pravi poznavaoci nepogrešivo osete razliku između gajene ribe i ulova iz jadranskih dubina, a radićemo gratiniranu ribu, ribu u soli, na žaru, pečenu na ćumuru, brodet od četiri vrste ribe, kao i raznovrsne specijalitete od plodova mora, dok će se u kotliću svakodnevno pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara – veli šef kuhinje restorana Sent Andrea.

Gastronomskom ugođaju će doprineti mediteranska muzika uz specijalne festivalske cene kao i promotivna ponuda vina popularne srpske vinarije Lastar.

nazad na vrh