Šopen za Praznik žena

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Šopen za Praznik žena

Izuzetan kulturni ali i eno-gastro doživljaj O Šopenu muzikom i rečju pripremila je vinarija Jeremić za sve dame koje na praznik 8. marta dođu u prelepi novi hram vina i umetnosti u Jugovu kraj Smedereva.

Veče posvećeno damama i genijalnom poljskom kompozitoru i pijanisti Šopenu počinje u 20 časova a nakon upoznavanja sa životom i karijerom „pesnika klavira“ kroz edukaciju pijaniste Borislava Nestorova sledi čitav niz nezaboravnih kompozicija gde će se u izvođenju priključiti Dubravka Nestorov i Nikola Vučićević.

Na programu su Poloneza, Nokturno, Etida u C molu daleko poznatija kao „Revolucionarna“ i još nekoliko fantazmagoričnih i krajnje emotivnih dela Frederika Fransoa, ili Frančišeka, kako je dobio ime na rođenju u mestu Želazova Vola, kraj Varšave 17. oktobra 1810. godine.

Chopin 1 

Krucijalni momenti životne i umetničke karijere bliskog prijatelj Franca Lista, Berlioza, Šumana, Delakroa, Balzaka, uz čuvenu romansu sa Žorž Sand koja je donekle uzrok tragičnog kraja ovog virtuoza, slikara nota i emocija, biće dočarani ove večeri nakon čega sledi degustacija izvanrednih vina Jeremić koja i sama počivaju na talasu ljubavi prema muzici i umetnosti. Naravno, uz prvoklasnu zakusku.

Cena čitavog ovog jedinstvenog ugođaja u vinariji Jeremić je 1.800 RSD a dodatne informacije i rezervacije možete dobiti na brojeve telefona: 062328688 i 026671007

nazad na vrh

Srodni tekstovi