Paraćinski Salon vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Paraćinski Salon vina

Salon vina u hotelu Petrus u Paraćinu koji će se održati 9. marta sa početkom u podne, nimalo nije na staklenim nogama. Naprotiv, u “gradu stakla” ova se vinska manifestacija razvija i širi iz godine u godinu pa će njeno sedmo izdanje koje uključuje izuzetno zanimljivo ocenjivanje autohtonih, odomaćenih i novonastalih sorti Srbije pod nazivom Samo Naše, privuči čak 65 vinarija sa oko 400 etiketa i par hiljada posetilaca.

Time paraćinski Salon postaje najveća vinska scena južno od Beograda ako se izuzme etablirani salon vina u Kragujevcu a kao poseban kuriozitet je podatak da nastup na salonu, kao ni ulaznice, ne plaćaju ni izlagači ni posetioci.

Na Salonu će posebno biti izložena vina od autohtonih i novonastalih sorti na čelu sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu, a za treće po redu ocenjivanje Samo Naše najveća zasluga pripada vinskom viteškom redu Steva pisar 1805.

Svečano otvaranje Salona je u 13 časova, a proglašenje pobednika i dodela nagrada za najbolja vina sledi pola sata kasnije. Čaše se uzimaju pri ulasku na Salon uz kotizaciju.

Salon počinje od 12h,svečano otvaranje u 13h,a nagrade za najbolja vina biće dodeljena u 13,30h

nazad na vrh

Srodni tekstovi