Šopen i vina Jeremić

  • Objavljeno u Info
Šopen i vina Jeremić

Dan žena ukrašen je u vinariji Jeremić vrhunskim vinskim, gastronomskim i kulturnim događajem kroz degustaciju i koncert pod nazivom O Šopenu muzikom i rečju.

Pedesetak gostiju iz Beograda, Smedereva i Novog Sada, pa i inostranstva, uživalo je u prelepom ambijentu koncertne dvorane unutar poznate vinarije u blizini Smedereva. Domaćin Slavoljub Jeremić dočekao je goste iskričavo svežim i aromatičnim sovinjon blanom Sonata 2018 i krajnje pitkim rozeom Rondo, a pre nego je maestro Borislav Nestorov zauzeo mesto za klavirom imali smo priliku da se upoznamo s akustičnim svojstvima ovog umetničkog prostora koji predstavlja zaokruženje Jeremićeve želje da spoji umetnost pravljenja vina i stvaranja muzike kroz nekoliko melodija koje je vlasnik vinarije lično odsvirao.

vinarija jeremic 20

I dok su gosti lagano zauzimali mesta u dvorani, saznali smo da ubrzo predstoji poslednja faza, dovršetak već izgrađenih apartmana u okviru vinarije gde će ubuduće gosti nakon koncerta moći da uživaju u neposrednoj blizini Dunava, ali i vinograda koji se nalaze tik iznad vinarije.

Izuzetno zanimljiv način prezentacije Šopena, gde je posle svake kompozicije usledila kratka biografska skica koju bi predstavio pijanista Nestorov, te upečatljiv vokalni nastup Dubravke Nestorov, izmamili su zaslužene aplauze, dok su po završetku koncerta prisutni podjednako uživali u brojnim đakonijama švedskog stola.

vinarija jeremic 17

Naravno, uz već pomenuta vina, oduševljenje je izazvalo i crveno vino Kanon, snažno i harmonično, u kome su kaberne i merlo podjednako podarili mnoštvo crvenih poljubaca prisutnim damama.

nazad na vrh