Grand Tasting Wine & Dine u Homi

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Grand Tasting Wine & Dine u Homi

Deo onoga što nas očekuje na Grand Tastingu 23. marta u beogradskom hotelu Metropol Palace moći će da se doživi 18. i 20. marta u restoranu Homa na dve specijalne večere uparivanja jela kreiranih u ovom najpoznatijem beogradskom fine dining restoranu i odabranih vina s Grand Tastinga.

Ukupno će se tokom ta dva dana u ponedeljak i sredu na meniju naći 13 vina iz isto toliko vinarija, koje je chef restorana Homa Filip Ćirić uklopio uz svoje vrhunske recepte.

Prve večeri, u ponedeljak 18. marta, meni izgleda ovako:

- maskarpone sa plemenitim plavim plesnima biće u tanjiru dobrodošlice uz koje će gosti krenuti na uzbudljivo gastro-enološko putovanje kroz vina s Grand Tastinga i Homine specijalitete. 

Temet Homa 1

- roze penušavac Kadarka Brut Tonković, novo vino nagrađivane vinarija iz okoline Palića, biće posluženo uz Caprese salatu 2.0.

- žilavka Greda 2015 Brkić, hercegovačke vinarije usmerene ka organskoj i biodinamičkoj proizvodnji naći će se na stolovima uz sled tuniškog specijaliteta Tažin-Harisse.

- Pošip 2017 Volarević jedan je od predvodnika modernog stila ovog najpoznatijeg belog vina Dalmacije, vrhunsko vino kojeg nema u Srbiji, ekskluzivna prilika da se proba uz grilovani file brancina sa mladim zelenim povrćem sotiranim u aromatizovanom puteru, uz sos od crvenog vina i pire od dimljenog krompira sa crnim tartufima.

- prvi srpski barikirani roze Ergo Blush 2016 Temet, elegantna kupaža pino noara i šoraza, služiće se uz rolovano pečeno pile iz domaćeg uzgoja sa pet vrsti pečuraka.

- Vranac Rezerva 2012 Vukoje dolazi iz najboljih vinograda najpoznatije hercegovačke vinarije Podrumi Vukoje 1982 iz Trebinja, a ovo moćno vino ispratiće biftek u sosu od zelenog bibera, marmelade od crvenog luka i uz pire od celera.

- autentična hercegovačka blatina Carsus 2015 Škegro, nagrađivana na više značajnih festivala u svetu i koju je nemoguće naći na tržištu Srbije, služiće se uz poznati Homin čokoladni dezert Saksija.

Temet Homa 47

Drugi deo ove jedinstvene hedonsitičke pretpremijere Grand Tastinga u Homi održaće se u sredu, 20. marta, kada će na meniju biti:

- Trijumf Noir 2010 Aleksandrović, najbolje penušavo vino Srbije za 2018. godinu otvoriće veče uz maskarpone sa plemenitim plavim plesnima.

- Brut 2010 Kovačević od šardonea i 15 % rajnskog rizlinga izuzetno je kompleksno penušava vino dobijeno klasičnom metodom, a uz njega će na stolu biti Caprese salata 2.0.

- Malvazija 2017 Plantaže prvo je crnogorsko belo vino nagrađeno zlatnom medaljom na velikom svetskom ocenjivanju i za ovu priliku upraeno je s Tažin-Harissom.

- Prokupac boje Lila 2011 Budimir predstavlja možda i najmodernije vino od najpoznatije srpske autohtone sorte, a ovde će imati zadatak da isprati grilovani file brancina sa mladim zelenim povrćem sotiranim u aromatizovanom puteru, uz sos od crvenog vina i pire od dimljenog krompira sa crnim tartufima.

Temet Homa 58

- babić je autohtona sorta srednje Dalmacije, a vino Babić 2015 vinarije Bibić, jedne od najuglednijih u Hrvatskoj, premijerno će biti predstavljeno u Srbiji uz tartar biftek sa dimljenom koštanom srži i uštipcima sa đubek sirom.

- rustični i moćni vranac Veritas 2013 iz premium linije Private Reserve moderne makedonske vinarije Stobi izabran je uz svinjski obraz i cvekla confit sa sosom od vranca i ukišeljenim krastavcem sa mirođijom.

- prokupac Kameničanka 2013 valjevske vinarije Milijan Jelić godinama je među najorginalnijim i najcenjenijim vinima Srbije, odabran je da završi ovu fine dining & Grand Tasting avanturu uz sladoledni crni tartuf u musu od lešnika.

S obzirom na ograničeni broj mesta za ove dve Grand Tasting Wine & Dine večere, neophodno je napraviti rezervacije na neki od telefona: +381 65 21 31 986 |+381 60 33 25 600 |+381 11 32 86 659

Cena po osobi, u koju je uključena i poklon karta za Grand Tasting u vrednosti od 2.500 rsd, iznosi 6.900 rsd.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama