Dionis Fest u Mladenovcu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Dionis Fest u Mladenovcu

Ovogodišnji, drugi po redu festival, koji se pod nazivom Dionis Fest održava 31. maja i 1. juna u Mladenovcu, objediniće više zanimljivih događaja. Otvaranje je u petak kada će na platou ispred gradske opštine od 21 čas nastupiti grupa Crvena jabuka. Koncert je besplatan za sve posetioce.

U subotu, celodnevni program kreće u podne izložbom oldtajmera u centru Mladenovca, dok su u isto vreme, u Galeriji Foaje - Centra za kulturu i turizam planirana stručna predavanja i enološke radionice. U atrijumu Fontane u centru Mladenovca, od podneva do kasnih večernjih sati, trajaće izložba i degustacija vina gde se očekuje veliki broj izlagača, proizvođača vina, rakije, hrane, kao i opreme za vinarije i destilerije. U međuvremenu, u 13 časova počinje festival vitezova a u 15 časova balonijada – kao sastavni deo ovogodišnjeg Dionis Festa.

Ovaj festival u čast grožđa, vina i vinske kulture, zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog, gde će posetioci moći da se upoznaju sa umećem proizvodnje i biti u prilici da degustiraju najkvalitetnija vina sa ovih prostora, a niz atraktivnih propratnih manifestacija tu su da događaju daju poseban sjaj.

Organizator ovog festivala je mladenovački Centar za kulturu i turizam, u saradnji sa Vinskim putevima Srbije i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac, sa idejom da razvije manifestaciju izuzetnog turističkog potencijala, na kojoj se očekuje veliki broj izlagača i posetilaca.

nazad na vrh