Blace u znaku vina

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share
Blace u znaku vina

U petak 7. juna u hotelu IN u Blacu premijerno se održava manifestacija posvećena vinu i tradicionalnoj hrani iz Toplice pod nazivom Top Wine Fest.

Festival počinje u 13 časova susretima posetilaca i proizvođača vina i vinove loze, a nastavlja se sajamskom prezentacijom proizvoda. Učešće su potvrdile dve najveće vinarije iz Toplice – Toplički vinogradi i Doja, kao i nekoliko drugih iz Topličkog okruga, Negotina, Knjaževca i sa Fruške Gore.

Inicijativu za osnivanje festivala pokrenuli su udruženje građana Omladinski centar za ekonomski razvoj iz Kuršumlije, udruženje Intermedia i udruženje za poljoprivredu Agroun iz Blaca, kao i vinarija Doja iz blačkog sela Donja Jošanica. Formalno partnerstvo nastalo je potpisivanjem Memoranduma o saradnji na osnivanju festivala u februaru 2019. godine, a podršku je pružila Opština Blace i organizacija civilnog društva Proaktiv iz Niša.

potpisivanje memoranduma
Potpisivanje memoranduma na osnivanju Top Wine Festa u vinariji Doja

- Uvereni smo da će stručni i poslovni skupovi, ali i neformalni susreti naših domaćina i biznis zajednice doprineti daljem unapređenju vinogradarstva u ovom kraju, a da će program manifestacije Top Wine Fest privući posetioce da probaju kvalitetna vina i hranu iz Toplice i regiona. Potrudićemo se da budemo najbolji domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti pozitivne utiske i sagledati naš gastro i vinski potencijal – izjavio je član organizacionog odbora Vladimir Mitrović.

On je dodao da je Toplica od davnina bila vinogradarski kraj, ali da se vremenom ta tradicija nekako zapustila.

- Ipak, poslednjih godina obnavljaju se vinogradi, proizvode grožđe i vino i to je trend koji treba podržati i afirmisati – zaključuje Mitrović.

Ulaz na Top Wine Fest je besplatan, kao i učešće za izlagače, a adresa hotela IN je: Ulica Kralja Petra Prvog 153, Blace. Predviđeno je da događaj traje do 20 časova.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama