Lastar overio zlato

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Lastar overio zlato

Balkans IWC 2019, regionalno vinsko ocenjivanje u Sofiji, doneo je mnogo radosti u Sekurič, tačnije u vinariju Lastar koja je u Bugarskoj osvojila ukupno šest medalja, a vino Pinot Noir Lastar 2016, potvrdilo je zlatnu medalju osvojenu na internacionalnom takmičenju AIN (Asia Import News).

Nakon sjajnog uspeha u Londonu na ocenjivanjima Decanter i IWC, vinarija Lastar nastavlja sa odličnim rezultatima, pa su na najvećem vinskom takmičenju Balkana, BIWC 2019, pored vina Pinot Noir, srebrnom medaljom nagrađene etikete Chardonnay, Tamjanika, Sauvignon-Viognier i Chardonnay Triangl,  dok je Lastar Riesling 2017 osvojio bronzanu medalju i time dokazao potencijal i ove sorte iz vinograda mlade ali veoma uspešne vinarije Levačkog vinogorja.

Iako je BIWC vinsko takmičenje namenjeno vinima Balkana, vinske sudije dolaze iz svih krajeva sveta, pa su tako među njima i u svetu vina dobro poznata imena iz Francuske, Velike Britanije, Amerike i regiona, a internacionalni žiri ocenjivao je oko 800 etiketa iz 200 različitih vinarija Balkana.

Prema nekim informacijama, od sledeće godine menjaće se se zemlje domaćini ovog ocenjivanja, a prva na redu, kako se najavljuje, biće Srbija.

nazad na vrh

Srodni tekstovi