Rubinova vina u Kini

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share
Rubinova vina u Kini

Rubin „Vina sa pečatom”, vrhunska vina sa geografskim poreklom, više puta nagrađivana na takmičenjima širom sveta, upravo kreću put Kine.

Posle nastupa na upravo završenom Međunarodnom sajmu kineske robe široke potrošnje u Ningbou, srpski vinski džin Rubin je još jednom dokazao da domaće vinarije smelo krče put i na druge kontinete. Iako je već prisutan na kineskom tržištu, Rubin je između više od 500 izlagača izabran da do novih, odabranih i ozbiljnih kupaca, prokrči stazu upravo vrhunskom kolekcijom „Vina sa pečatom“.

- Nekoliko ugovora je već potpisano, prve isporuke kreću, a od ove saradnje očekujemo mnogo, kako za Rubin, tako i za našu zemlju kad je u pitanju izvoz domaćih brendova - kaže Danijela Jovanović, direktor Rubina, iz kog se na ime akciza i doprinosa u budžet Republike Srbije slije blizu deset miliona evra godišnje. - Pokazali smo da moderna firma poput naše vinarije može da bude lider u zemlji, regionu, ali i šire. Raduje nas što je Kina prepoznala naš kvalitet, ali su to učinile i druge zemlje, čime nam se dalje krči put ka vrhu vinske karte sveta.

rubin 1
Garancija kvaliteta: Danijela Jovanović, direktor Rubina, na ceremoniji potpisivanja ugovora o saradnji

U ovom trenutku Rubin ponosno nosi epitet najvećeg proizvođača alkoholnih pića u Srbiji i regionu, pa opet, kao i svaka firma sa vizijom, ide korak dalje. Okreće se proizvodnji vina za one sa istančanim ukusom, što dakazuje ljubičasta markica dobijena od Ministarstva poljoprivrede i na osnovu koje potrošači mogu da prepoznaju da se radi o vrhunskom vinu. Pritom valja napomenuti da je Rubin jedan je od malobrojnih proizvođača vina u Srbiji koji je poseduje.

- Ljubičasta markica je garant kvaliteta i porekla vina, i to je oznaka za najviši kvalitet. Pored toga, na 18 lokacija Rubin poseduje najveće površine pod vinogradima u rodu u Srbiji, koji se prostiru na 1.200 hektara. Još osamdesetih godina prošlog veka, zaposleni u ovoj kompaniju su uvideli značaj geografske zaštite, pa danas posedujemo i najveći broj vina sa geografski zaštićenim poreklom - objasnila je Danijela Jovanović.

rubin 2
Milan Bačević, ambasador Srbije u Kini i predstavnici Rubina u razgovoru tokom trajanja sajma

Učešćem na sajmu u Ningbou, sa ciljem unapređenja saradnje Kine i zemalja Centralne i Istoične Evrope, Rubin je napravio poseban iskorak. Pre svega vrhunskim Vinima sa pečatom, jer su se azijski poznavaoci pića mahom odlučili za srpske nosioce priznanja sa AWC Vienna, jednog od najznačajnijih vinskih takmičenja u Evropi. Poseban bonus činile su nagrade osvojene na najvećem sajmu vina u Šangaju, na Decanteru u Londonu, ali i najvećoj svetskoj smotri, međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića ProWein u Diseldorfu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama