Prvi vinski festival zapadne Srbije

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Prvi vinski festival zapadne Srbije

U Čačku se 12. jula, od 17 do 23 časa, u kafeu Mona (Gradski bedem bb) održava West Wine Fest, prvi vinski festival u većoj urbanoj sredini zapadne Srbije.

Besplatan ulaz na otvoreni prostor veličine oko 600 kvadratnih metara kraj obale Zapadne Morave, vina dvadesetak vrhunskih vinarija iz Srbije i regiona na drvenim štandovima, sve je to znak da padaju i poslednje barijere kad je razvoj vinske priče u pitanju.

- Rođena sam Čačanka i bilo mi je krivo što u zapadnoj Srbiji ne postoji nijedan veliki gradski festival vina osim izložbe na Zlatiboru, pa naši sugrađani koji pokazuju sve više interesovanja za vinsku priču, idu u Kragujevac ili Beograd - kaže Nevena Urošević, idejni pokretač i organizator West Wine Festa.

U kraju poznatom po rakiji, ovo je za mnoge retka prilika da se upoznaju sa oko 200 etiketa vina. Priprema se i svečano otvaranje koje će uveličati nastup svetskih prvaka u plesu, plesnog kluba Luna, dok su štandovi sa mezetlucima i sirevima dodatni bonus dobrom raspoloženju.

Ovu lepu ideju podržala je i Opština Čačak a pored velikih vinarija iz regiona kao što su Plantaže, Rubin, Tikveš i Bovin, očekuju vas značajna domaća imena poput vinarija: Temet, Despotika, Jović, Kovačević, Belo Brdo, Minić, Đorđević, Cilić, Spasić, Arsenijević, Džervin...

nazad na vrh

Srodni tekstovi