Berba u vinariji Vista Hill

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Berba u vinariji Vista Hill

Berba se polako zahuktava, a ovih dana u vinogradu vinarije Vista Hill iz Šida brao se pino noar. Dobro raspoloženje nije pokvarila ni velika vručina, a da bi se maksimalno očuvale arome i svežina, odmah prilikom skladištenja šire u tankove primenjuje se postupak prolaska tečnosti kroz suvi led.

Vista Hill 1
Mnogo razloga za zadovoljstvo, Slobodan Boba Živojinović i Aleksandar Vinčić Vinča

Ukusna šira slasnih kiselina najava je još jedne odlične berbe za etiketu Rose, koja je ovog leta meteorski izbacila mladu vinariju u regionalnu vinsku orbitu. Nežno i veoma elegantno vino pilo se duž gotovo čitavog jadranskog primorja, prvenstveno u ekskluzivnim restoranima, barovima i na plažama u Crnoj Gori, a uskoro sledi i ozbiljniji izvoz ovog vina ka Sloveniji, Hrvatskoj, SAD, Rusiji, Kini...

Vista Hill 8
Prolazak šire kroz suvi led kako bi se sačuvale arome i svežina

Ovo u stvari i nije bio bukvalno početak berbe u vinariji Vista Hill, budući da su suvlasnici Aleksandar Vinčić Vinča i Slobodan Boba Živojinović pre nekoliko dana već stajali kraj muljače i udisali arome mladog pinoa obranog nešto ranije i namenjenog za penušavo vino. Priliku da probamo taj penušavac koji će biti rađen tradicionalnom metodom imaćemo tek za koju godinu, ali će zato na tržište sledeće godine s etiketom Vista Hill izači sočna, pitka i mirisna frankovka koja bi lako mogla postati još jedan adut ove vinarije. 

nazad na vrh

Srodni tekstovi