Smederevska jesen 132. put

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Smederevska jesen 132. put

U Smederevu se od 5. do 8. septembra održava 132. Smederevska jesen, jedna od najstarijih manifestacija posvećenih grožđu i vinu u Evropi.

Iako se u poslednje vreme stiče utisak da je zabavni deo programa po interesovanju daleko nadvisio izložbeni, parola ‚‚hleba i igara" dovodi ovde od 1888. godine veliki broj posetilaca da se upoznaju sa bogatstvom smederevskog kraja i okoline koja pored obala Dunava i čuvenog grada-tvrđave ima još toliko toga da ponudi.

sm jesen 2019

Program Smederevske jeseni koncipiran je da brojnim koncertima, radionicama i postavkama zadovolji raznovrsnu publiku. Privredna izložba održava se od 6. septembra pa do zatvaranja, kao i prezentacija sela pod nazivom ‚‚Seoska dvorišta“, dok je deo posvećen grožđu i vinu organizovan na nekoliko zanimljivih lokacija kao što su Mali grad smederevske tvrđave, Gradski trg, duž obale Dunava, u prostorima kulturnih ustanova i na sportskim terenima, a što daje neophodnu širinu lakšem pristupu vinskoj kulturi.

Uz program za najmlađe, planirani su folklorni koncerti, izložbe, radionice i muzički program od narodnog i etno zvuka, preko kamerne muzike, do popa i roka nosiće zvezde: Valentino, Kolo, Bilja Krstić i „Bistrik“, Dženan Lončarević, Dragana Mirković, Hor i orkestar RTS, Đorđe David, Ivana Negativ, Rambo Amadeus, Van Gogh.

nazad na vrh