Promovisan VINUM.IN

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Dijana Grgić, glavna urednica VINUM.IN Dijana Grgić, glavna urednica VINUM.IN

U zagrebačkom restoranu Fino&Vino je predstavljen VINUM.IN, novi časopis čija je osnovna tematika vino i vinska prigovaranja. Glavna urednica Dijana Grgić je na svečanoj promociji predstavila saradnike, vinare i koncept časopisa koji će izlaziti kvartalno.

Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i ostrva, zavirilo se i preko „ograde", ka susedima iz Srbije, pa je neobičnog vinara Dragana Zarića, njegova plemenita vina Fruške gore, i vinariju Vinograd Hopovo predstavio urednik web magazina Vino.rs Nenad Basarić

PHOTO (44)

Cilj časopisa VINUM.IN je prikazivati vino kroz različite oblike, a već u prvom broju, ono se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Matija Lesković putovaoje do daleke Južne Afrike, temu broja ‚‚rajnski rizling", obradio je Ivo Kozarčanin. Željko Suhadolnik preneo je bogata iskustva vinskih putovanja po inostranim zemljama, Marija Vukelić u rubrici „Vino na visokoj peti“ ugostila je enološkinju Evu Krištov, ali i intervjuisala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu“.  Kroz rubriku „Vinska mušica“ predstavljena su pojedina vina Slavonije i Baranje, a vinska arhitektura uključena je na primeru jedne hrvatske vinarije. Konačno, Domagoj Jakopović Ribafish ispripovedao je kako je nastalo bajkovito vino i objasnio kako vino Potribica zapravo ima humanitarni karakter.

PHOTO (43)

Od starta je upečatljiv moderan dizajn časopisa dok se za odabrane fotografije pobrinuo urednik fotografije Julio Frangen.

VINUM.IN  će već od narednog broja biti dostupan na kioscima, dok se prvi broj, kao posebno izdanje i  besplatni primerak distribuira na adrese vinara, restorana, wine barova, vinoteka, hotela, udruženja vinara i brojnih vinoljubaca.

PHOTO (43)

Na svečanoj promociji, kako i dolikuje, gosti su imali priliku probati mirna vina, penušavce i rakije koji su predstavljeni u prvom broju a uskoro se očekuje i web izdanje u formi vinskog portala koji će pratiti aktuelnosti između dva broja.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama