Vojvodina Wine Show

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vojvodina Wine Show

Vila Stanković u Čortanovcima, sagrađena tridesetih godina prošlog veka u maniru srpskih srednjovekovnih dvoraca, retko otvara svoje kapije „običnom svetu“.

Ipak, prošlog vikenda ugostila je učesnike i posetioce manifestacije Vojvodina Wine Show, na kojoj je četrdesetak odabranih vojvođanskih vinarija izložilo svoja najbolja vina, a sve uz diskretnu muziku orkestra Aleksandra Dujina.

I publika je za ovu priliku bila pažljivo probrana, tek stotinak pasioniranih ljubitelja vina, među kojima i grupa inostranih novinara i vinskih sudija. Organizovane su i dve stručne radionice koje su vodili gost iz Amerike Darel Džozef, koji piše za Decanter, Wine Spectator, Wine Business International i druge značajne vinske magazine, te glavni urednik magazina Vino & Fino i Decaterov sudija Igor Luković.  

Manifestaciju je otvorio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović a za goste iz inostranstva organizovana je narednog dana poseta vinarijama Vinum, Kovačević, Fruškogorski vinogradi i Deurić, kao i zajednička večera sa svim fruškogorskim vinarima, tokom koje su vinari imali priliku da predstave po jedno svoje odabrano vino. Gosti su bili prijatno iznenađeni kvalitetom vojvođanskih vina, kao i živošću i raznolikošću vojvođanske vinske scene.

nazad na vrh