Lastar i Doja svetski prvaci

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Lastar i Doja svetski prvaci

U okviru Beogradske nedelje vina održana su dva zanimljiva nadmetanja, Prvenstvo Srbije u tamjanici i Svetsko prvenstvo u prokupcu  gde su prijavljeni ‚‚ocenjivači" prema sopstvenom ukusu na blajnd testingu odredili pobednike.

U konkurenciji tamjanika, pobedila je Tamjanika vinarije Lastar iz Sekuriča čime je potvrdila nedavno osvojenu srebrnu medalju u Beču na AWC nadmetanju. Vinarija iz Župe Braća Rajković i njihovo vino zauzeli su drugo mesto, dok je treća bila tamjanika Izazov sve bolje vinarije Pevac iz Kragujevca koja se na poslednjem balkanskom šampionatu vina u Sofiji BIWC okitila zlatom i sa tri srebra od kojih je jedno osvojila upravo ova stoprocentna tamjanika.

bwwV

Nezvaničnu titulu najboljeg prokupca na svetu osvojio je nekadašnji šampion Balkana iz vinarije Doja. Ovo plemenito vino našlo se po ukusu sudija ispred prokupca vinarije Virtus čiji je Prokupac 2016 ovog proleća osvojio srebrnu medalju na Decanteru.

Konačno, na postolje se popeo i prokupac male vinarije Kostić iz Prokuplja, uzgajan i vinifikovan potpuno prirodno, vino koje svakako treba da privuče pažnju i u narednim godinama.

Vina pobedničkih vinarija ali i mnoga druga, pod najpovoljnijim uslovima i sa dostavom na kućnu adresu možete nabaviti u ONLINE PRODAVNICI VINO.RS

nazad na vrh

Srodni tekstovi