Napišite pesmu o vinu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Napišite pesmu o vinu

U okviru proslave svečanosti posvećene vinu, poeziji, kulturi i ljubavi, koja će se ove godine održati u Vinskoj ulici u Irigu, u petak 22. novembra pod nazivom Mačkov dan mladog portugizera, u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga održava se deseti jubilarni Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Svi građani sveta koji žele, mogu poslati svoje pesme najkasnije do 31. oktobra, a jedini uslov je da tema pesme bude vino. Ostale detalje možete saznati na stranici organizatora www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275). Ova je čitaonica najstarije čitalište na našim prostorima, osnovana 1842. godine, i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije u Irigu i okolini.

Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik i predsednik žirija, Maja Plavšić, profesorka književnosti, Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić iz Sremskih novina i Đurđica Jojić predstavnik vinarije Mačkov podrum, odabraće tri pesme koje će biti nagrađene. Proglašenje pobednika održaće se tokomna ovoj svečanosti u Irigu.

nazad na vrh