Beogradski vinari srpskoj deci

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Beogradski vinari srpskoj deci

U organizaciji vinarija Plavinci i Jeremić održana je prve nedelje oktobra u Smederevu nesvakidašnja promocija vina iz Beogradskog vinogradarskog rejona pod krilaticom „Umetnost za humanost".

pomoć srpskoj deci 4
 Nataša Jović Trivić, Dragana Anđelić Bunjac, Branislav Anđelić, Ljiljana Milovanović Jovanović, Milica Lundin

Četiri vrhunska izvođača umetničke muzike, pijanistkinje Dragana Anđelić Bunjac i Milica Lundin, i sopranistkinje Nataša Jović Trivić i Ljiljana Milovanović Jovanović, održale su recital solo pesama, od tradicionalnih ruskih, preko Bizea, Belinija i Griga, do srpske premijere pesme „Puno ljubavi" koju je napisao tada prestolonaslednik švedske krune Oskar, a kasnije Kralj Švedske i Norveške Oskar Prvi.

pomoć srpskoj deci 5
Milica Lundin i Nj.E. Jan Lundin, ambasador Švedske

Koncertnu dvoranu vinarije Jeremić ispunila je raznovrsna publika, od ljubitelja vina, muzike, članova diplomatskog kora, do ljudi koji su došli kako bi pomogli humanitarnu organizaciju „Pomoć srpskoj deci".

Koncert, degustacija i zakuska bili su samo pozadina humanitarne aukcija vina koja su iz svojih arhiva dale vinarije Jeremić, Plavinci, Trišić, Zorča, Srž Milovanović, Emporio, Despotika i Plavinac. Najskuplje vino prodato je za 7.000, a najjeftinije za 4.000 dinara pri čemu organizator nije želeo da obelodani koja su to bila vina.

pomoć srpskoj deci 1

- Smatrao sam da je publika umorna od promocija gde se samo jede i pije, bez obzira da li se ulaz naplaćuje ili ne - objašnjava jedan od organizatora Branislav Anđelić, vlasnik organske vinarije Plavinci čija iskustva u prirodnoj proizvodnji grožđa i vina objavljujemo kroz njegov blog na Vino.rs

- Želeo sam da korist nemamo samo mi, vinari, već i da se u isto vreme pomogne nekoj humanitarnoj organizaciji. Izneo sam predlog Saši Jeremiću za koncert/aukciju koja bi se odigrala u njegovoj vinariji Jeremić što je on s oduševljenjem prihvatio. Potom su nam se pridružile još neke od kolega iz Beogradskog vinogradarskog rejona, dok su svi umetnici nastupali besplatno. Restoran koji je radio ketering je naplatio samo cenu proizvodnje koju su snosili organizatori, tako da je sav prihod otišao za „Pomoć Srpskoj Deci". Veoma sam zadovoljan čitavim događajem i u budućnosti planiram da organizujem još jedinstvenih promocija, potvrdio je Anđelić ono što je bio opšti utisak na kraju ove uspele večeri.

pomoć srpskoj deci 3
nazad na vrh

Srodni tekstovi