Novembar vino fest

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Novembar vino fest

Sajam vina Novembar vino fest, održaće se 1. i 2. novembra u hotelu Zira u Beogradu. Očekuje se učešče više od 120 izlagača sa preko 800 etiketa iz Srbije i ostatka sveta.

Kako je partner u proširenju aktivnosti festivala Turistička organizacija Srbije i druge slične organizacije, jasno je da će ovogodišnja manifestacija veliki delom biti posvećena vinskom turizmu, kao i čitav novembar mesec većim brojem dešavanja. Poseban fokus u hotelu Zira biće i na jakim pićima u okviru Balkan rakija festa što je jedan od segmenata ovog okupljanja.

Izuzetno zanimljiv master class vinarije Plantaže pod nazivom  Vranac Reserve i ostali pobednici će u subotu od 15 časova voditi čuveni somelijer Miroslav Radojčin. Biće degustirana mnogostruko nagrađivana vina od sorte vranac, pa i ovogodišnji dobitnika zlata sa Decantera u Londonu.

U 17 časova, sledi promocija i prezentacija knjige Darka Jakšića Vinogradarstvo i vinarstvo Srbije. Autor će predstaviti ovo značajno izdanje sa najnovijim podacima o razvoju, problemima i budućnosti ove grane privrede u Srbiji.

Prvog dana Novembar vino fest je otvoren od 14 do 20 časova, a u subotu od 15 do 21 čas, cena ulaznice je 1.200 RSD na dan festivala.

nazad na vrh

Srodni tekstovi