Budi vinski Diogen

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Budi vinski Diogen

Šta sa starim bačvama kad reparacija zvuči preskupo? Pa ništa, napravite hotel, hotelsko naselje i zaradite. Lakše je od obrade vinograda!

Vinski hoteli s apartmanima napravljenim od velikih bačvi, ali i oni posebno izrađeni u tom obliku da privuku vinske turiste, postali su izgleda pravi hit u nekim delovima sveta. Jedan od ambicioznijih ovakvih poduhvata je vinskog bure-selo u mestu Kambres u Portugaliji, gde je vinarija Quinta da Pacheca iznela 2017. godine na otvoreno deset džinovskih bačvi i preuredila ih u stambene jedinice za vinske turističke zaljubljenike. Svako burence opremljeno je bračnim krevetom, kupatilom u „fulu“, a poseduje i privatnu terasu na kojoj možete da pijuckate dobri stari porto i posmatrate zalazak sunca. Stvar je momentalno postala hit a rezervacije idu godinu dana unapred.

UN BarrelA022119 1600

U nemačkoj pokrajini Baden u idiličnom seocetu Sasbahvalden posetioci vinarije Alde Gott u prilici su da nakon dugometražne degustacije isprobaju Schlafen im Weinfass, što u prevodu glasi – spavanje u vinskoj bačvi. Prostorije su zapravo preuređena burad od 8.000 litara, a „adrese“ ovih barik vikendica nose imena poput Rieslingplatz ili Burgunderplatz. Prenoćište uključuje doručak i dve boce vina, plus divan pogled u zoru na reku Rajnu.

quinta5

Ukoliko se zateknete u Holandiji, a Amsterdam vam nije prioritet, hotel Vrouwe van Stavoren iznajmljuje buriće-sobe dopremljene iz Švajcarske. Dvanaest zasebnih kućica podeljeno je u dve kategorije, one manje su zapremine 15.000 litara, dok wellness suite za dve osobe umesto 23.000 litara vina sadrži saunu, džakuzi i sve što treba.

Schlafen Via Preparando Las Maletas 2

Iako ih je za sad najviše u Evropi, vinska sela se ubrzano podižu i sa druge strane okeana. Tako je hotel Cava Colchagua u Čileu podigla porodična vinarija Ravanal od buradi koja su nekada čuvala njihove prve berbe. Na prostranom placu postavljeno je osam dvosobnih bačvi, a manjak luksuza u enterijeru nadoknađuju spa centar, bazen i laguna. Cena zakupa barik apartmana kreće od 200 dolara za noć.

A da li u ovim sobama miriše na vino? Svakako ako ste ga poneli i otvorili, a onda vas možda i sam Diogen poseti u snu. 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama