Salon of Sparkling Wines

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Salon of Sparkling Wines

U okviru Salon of Sparkling Wines u Zagrebu u hotelu Dubrovnik predstavljeno je 45 hrvatskih, slovenačkih i italijanskih proizvođača penušavih vina, te šampanjci francuske vinarije Sylvie Moreau

Iz Hrvatske, uz poznata plešivička imena poput Šembera, Kurtalja, Jagunića, Kolarića te Barundića (Krašić), bile su prisutne i istarske vinarije Monte Rosso, Cattunar, Kabola i Peršurić, zatim Šimanović (iz Krašića kraj Kostela Pribićkog, penušavac od crnog pinoa i Brut nature Blanc de blancs od šardonea), Davor Zdjelarević s linijom penušavih vina Grof, Feravino (Grasseco i Francesca), Kutjevo (Maximo Brut), vinarija Josipović iz Slavonije, Vuglec breg i Petrač, dalmatinska vinarija Bačić (penušavac od sorte cetinke), Slamić vina, Kuća vina Ivan Katunar s Krka, Anton Katunar, takođe s Krka, i drugi.

Salon pjenutavih vina Zagreb (9) najbolji rose na salonu Petraƒ Bregh 20.

Neki od slovenačkih izlagača bili su Vina Koper, vina Albiana, Kauran, Joannes vina, Radgonske gorice, Istenič i vinarija Vipava 1894.

Salon penušavaca održaće će se i u Ljubljani 15. februara, a ocenjivanje za oba salona održano je već ranije. Najbolje ocenjeno vino oba salona je Isteničev Prestige extra brut 2013, koji je i najbolji beli penušavac zagrebačkog salona, dok je u kategoriji  ružičastih penušavih vina pobedio Petračev Bregh Rosé Brut 2017.

nazad na vrh

Srodni tekstovi