Sajam vina u Aleksandrovcu početkom maja

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Sajam vina u Aleksandrovcu početkom maja

Međunarodni sajam vina u Aleksandrovcu održaće se ove godine početkom maja i pod sloganom Župa, postojbina tamjanike i prokupca ponuditi više nego do sad u svakom smislu, pretendujući da bude jedna od najotvorenijih vinskih manifestacija Srbije.

Prema rečima Vladimira Raškovića, direktora TO Aleksandrovac, ovogodišnji sajam neće biti samo deklarativno posvećen ovoj tradicionano veoma značajnoj vinskoj oblasti Srbije i njenim autohtonim sortama, već su u planu i panel diskusije na temu prokupca i zamjanike.

Manifestacija će biti otvorena 2. maja u terminu od 11 do 19 časova u svečanoj sala restorana „Župski dvor“ u Aleksandrovcu, a ulaz je slobodan za posetioce. Iako kompletna slika još nije završena, a konsultacije organizatora s izlagačima su u toku, prema trenutnim zamislima postoji mogućnost da kotizacije za domaće i strane izlagače ne bude ni ove godine, dok će poseban fokus biti usmeren na medije organizovanjem njihovog dolaska i smeštaja, što do sada nije bio slučaj.

Nakon sajamskog dela uslediće Vinski bal, svečana večera za učesnike, dok zainteresovani posetioci uplatom kotizacije od 2.000 dinara takođe mogu uzeti učešće. A ukoliko se sve zamišljeno ostvari, narednog dana organizovaće se izlet do nekoliko vinarija i pritom obići i druge znamenitosti vezane za župske puteva vina, čime će kompletan događaj bolje osvetliti  priču o otprilike 120 župskih vinarija gde je više od polovine prijavljenih.

nazad na vrh

Srodni tekstovi