Zlatni srpski Rubin

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Zlatni srpski Rubin

Verovatno istorijski uspeh pripao je kruševačkoj vinariji Rubin  na ovogodišnjem Mudus Vini nadmetanju, jednom od najcenjenijih u svetu pošto su vina Rubin Merlot 2017 i Amante Carmen 2016 osvojilia zlatne medalje u konkurenciji 7.500 etiketa koje pretenduju na vodeća mesta u svetskim i ličnim vinotekama.

Međutim, uspeh je posebno značajan jer povezuje dva segmenta, premijum kategoriju u kome je Amante Carmen 2016, ali i verovatno jedno od najjeftinijih vina koja su se na Mundus Vini ikada pozlatila, Rubin Merlot 2017. Zlato za praktično novitet iz već široko popularne i najbrže rastuće palete u vinariji„Vina sa pečatom“, koje se na tržištu pojavilo septembra 2019. godine samo dokazuje širinu kvaliteta Rubin portfolija.

- Ovim nagradama je još jednom opravdano poverenje naših potrošača. Ponosni smo, ali i odgovorni da nastavimo tako i dalje – rekao je Zoran Bekrić, director Rubina, komentarišući nagrade. - U vinariji smo od 2008. godine zakupili i zasadili preko 800 hektara vinograda i danas ukupno imamo 1.200 hektara zemlje pod vinogradima. Nagrade i medalje na svetskim takmičenjima koje se nižu iz godine u godinu, govore o predanosti naših zaposlenih u proizvodnji i negovanju vina vrhunske klase.

Zlatni Merlot je raskošno crveno vino od grožđa iz Rubinovih vinograda, intenzivne rubin crvene boje sa izraženim sortnim karakteristikama i bogatim voćno začinskim aromama. Ukus je pun, harmoničan, sa mekim i zaokruženim taninima.

Amante Carmen je vino dobijeno pažljivom kupažom autohtone sorte prokupac i francuskih sorti marselan i merlo, vino  je meko i elegantno, sa izraženim taninima, harmonično, dobrog tela i uravnotežene strukture sa skladnom, dugotrajnom završnicom, te jasnim tonovima sazrevanja u barik buradima izrađenim od srpskog hrasta u pinterskoj radionici vinarije Rubin.

nazad na vrh

Srodni tekstovi