Santa Elisabetta 2015 u Beogradu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Albert i Nikola Benvenuti na promociji Santa Elisabette 2015 prošle godine Albert i Nikola Benvenuti na promociji Santa Elisabette 2015 prošle godine

Predstojeći Grand Tasting u hotelu Metropol Palace Beograd okupiće 28. marta regionalnu vinsku elitu koja će za tu priliku doneti najbolja vina iz svojih podruma. Među njima će se naći i po mnogim godišnjim listama najbolje vino Hrvatske prošle godine Santa Elisabetta 2015 vinarije Benvenuti.

U pitanju je vino od sorte teran, s kojom je vinarija Benvenuti do sada osvajala mnoga najveća svetska priznanja, među kojima i platinastu medalju na Decanteru. U tom nizu uspeha, njihovo novo vino Santa Elisabetta 2015 osvojilo je prošle godine na prečac vinske stručnjake, postavivši nove standarde kvaliteta kada je u pitanju ova sorta tipična za Istru i delove Slovenije.

- Santa Elisabetta je plod dugogodišnje potrage za našim najvažnijim vinom, dobijenim selekcijom najboljeg grožđa terana s istoimenog položaja koji je već sam po sebi naš najznačajniji položaj za tu sortu. Zbog izloženosti suncu, nadmorske visine od 330 metara i visokog udela lapora i vapnenca, grožđe iz ovog vinograda je i ranije davalo vrhunske rezultate, ali smo sada odlučili da od njega napravimo zasebno vino – kaže Nikola Benvenuti, koji s bratom Albertom vodi danas ovu vinariju u malenom selu nadomak Motovuna.

vino godine 2019 santa elisabetta

Posle drastične redukcije roda u avgustu, berba je obavljena nešto kasnije nego inače i zatim je nakon fermentacije i maceracije dozrevalo prvo dve godine u drvenim bačvama od francuskog hrasta i potom još 18 meseci u boci. Finalni blend, to jest odabir vina iz najboljih bačvi napravljen je uz konsultaciju s nekoliko vinskih stručnjaka. Inače, berba iz 2015. godine pamti se u Isti kao jedna od najboljih za crna vina u poslednjih nekoliko decenija, zbog čega je upravo ona i izabrana za premijerno izdanje Sante Elisabette.

Rezultat je izuzetno strukturno i elegantno vino prepuno zrelih tanina i s mnoštvom tercijalnih aroma kože i duvana, dok se u finišu javlja fina crna čokolada. Bez mnogo dileme trenutno jedno od najboljih vina u regionu. Problem je jedino što je napravljeno svega 1.700 standardnih boca i 100 magnuma, koje su praktično sve rasprodate, a na Grand Tasting stižu poslednje boce iz privatne arhive vinarije!

Napomenimo još i to da će uz ovo izuzetno vino u Beograd stići i višestruko nagrađivana Benvenuti vina Anno Domini Malvazija 2017 i Anno Domini Teran 2013 u magnum i duplim magnum bocama.

KAKO DO ULAZNICA ZA GRAND TASTING?

antrfile

 

Za Grand Tasting 2020 pušteno je u prodaju tačno 1.000 ulaznica po ceni od 2.500 rsd. Budući da će se na ovoj degustaciji točiti raritetna vina čija je cena veoma različita, svaki posetilac uz ulaznicu dobija katalog s opisom svih vina na Grand Tasting 2020, vinsku čašu Riedel i apoene u vrednosti od 2.000 dinara, svojevrsni wine money pomoću kojeg će moći da proba i pije vina po želji.

Takođe, na licu mesta će biti posatvljeni štandovi za dokupljivanje vinskih apoena, a biće omogućena i kupovina vina na flašu.

Ulaznice se mogu nabaviti preko onlajn prodaje Tickets.rs i na njihovim prodajnim mestima u Beogradu i Srbiji, te rezervisati i kupiti putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefone: +381 61 696 3560 i +381 64 111 8279.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama