Jubilarni MonteVino

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Jubilarni MonteVino

Nacionalno udruženje somelijera i Vinska akademija Crne Gore od 9. do 14. marta organizuju 10. salon vina MonteVino 2020 u hotelu Hilton u Podgorici.

Za proteklih deset godina se prema broju i reputaciji izlagača Monte Vino uvrstio na mapu najznačajnijih vinskih događaja regiona i postao nezaobilazna manifestacija na kojoj se premijerno prikazuju mnoge etikete s kojima vinarije žele da ostave utisak u predstojećoj letnjoj sezoni.

MonteVino 2019 01
10 godina uspeha, organizatori MonteVino Danijela Radeč i Luka Bešić

Veliki broj domaćih i inostranih medija prisutnih na ovoj manifestaciji proteklih godina pokazatelj je značaja kojeg MonteVino ima za vinsku scenu u Crnoj Gori, a o tome govori to što će se ove godine predstaviti vinarije iz 15 zemalja sveta, posetioci će degustirati 637 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svetskih destilerija prezentuje više od 120 etiketa svojih najboljih proizvoda, biće organizovano šest reprezentativnih radionica koje će voditi renomirani svetski predavači, a tokom dva izložbena dana salona očekuje se više hiljada posetilaca.

montevino00

MonteVino mnogo pažnje i truda ulaže da pomogne afirmaciji značaja i kvaliteta malih crnogorskih vinarija koje na ovom događaju dobijaju priliku da njihova vina ocenjuju najbolji somelijeri i enolozi iz čitavog sveta. Sve se radi s ciljem da se dodatno obogati ukus originalne crnogorske vinske priče i svetom pronese popularnost vina ovog podneblja. A upravo zbog premijera koje se na salonu dešavaju i kojih će ove godine biti 88, predstavnici svih renomiranih ugostiteljskih objekata u regiji posete salon, što proizvođači jednoglasno ocenjuju kao izuzetno važan aspekt. Čak je i datum manifestacije koncipiran tako da se na jednom mestu odradi glavni izbor vinskih etiketa za predstojeću turističku sezonu što je privlačno brojnim vinarima i vinarijama iz regiona.

Bonus program

Master Class radionice kreću od 9. marta u sali „Princeza Ksenija“ hotela Hilton Podgorica. Prva od 17 časova startuje Dolina Loare i njeni imitatori, nastavlja se sa Čudesne sorte pjenušavog vina, pa narednog dana vodeća vina Tikveša, a 11. marta u 17 časova Wines of Bordeaux - Sichel Family Wines, nakon čega sledi radionica Trijumf sorte Vranac na temu Zlatna vina Plantaža u 18:30.

Informacije i rezervacije za Master Class na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i na tel: 067 601 254 ili 067 569 034

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama