Program Salona vina u Kragujevcu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Program Salona vina u Kragujevcu

Šumadijski Salon vina Kragujevac svečano se otvara 20. juna u 12:30 časova. Zbog pandemijske zabrane okupljanja i pomeranja termina gotovo svih svetskih vinskih manifestacija, izložba više od 90 vinarija sa više od 500 etiketa u Kongresnom centru Hotela Kragujevac biće praktično prvi veliki vinski događaj u Srbiji od marta meseca ove godine.

Vrata Salona otvaraju se tačno u podne za posetioce, a poseban segment biće radionice i degustacije u 13, 15 i 17 časova, gde će se prvo pod nazivom Burgundijski stil šardonea iz Levča predstaviti vertikale ove sorte vinarije Lastar u klasik i Triangl premijum liniji. Dobre godine i organski vinogradi su horizontalno predstavljanje šest etiketa vinarije Temet, od penušavca do rezerve, dok Velika vina Šumadije donose arome nekih od perjanica vinarija Despotika, Radovanović, Aleksandrović, DeLena, Tarpoš, Art Wine, Katanić, Vladimir uz prisustvo vinara i autora vina. Vinski turizam promovisaće u Sali 3 udruženja Vinski putevi Srbije i Wine Expert kroz projekat WineRS Card, a tu će svoje knjige Vinorodna Šumadija i Sto za vino predstaviti autori Zoran Dragoljević Žorž i Jugoslav Vlahović, poznati karikaturista čija se istoimena izložba crteža slikanih vinom otvara dan ranije u galeriji u sklopu kuće Đure Jakšića. Za atmosferu na Salonu i muzički program zadužen je DJ Alexa.

Salon vina Kragujevac 2016 22

Cena ulaznice je 1.000 rsd, kaucija za čašu 300 rsd, a sat nakon zatvaranja u 20 časova sledi tradicionalno Vinsko veče, afterparti i druženje sa vinarima uz večeru i muziku u restoranu Panorama gde se mesta i rezervišu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi