Gastronomska zvezda Podgorice

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Gastronomska zvezda Podgorice

U prisustvu brojnih zvanica svečano je u Podgorici obeležen početak rada nove letnje bašte restorana 13 Jul.

Buduće omiljeno mesto svih ljubitelja odličnih vina i vrhunskih gastronomskih specijaliteta zablistalo je punim sjajem u prelepom ambijentu četinara i maslina, te uz nastupe gudačkog dueta Amuletic i pevačice Andrijane Božović koja je nastupila sa bendom.

Plantaze restoran 25

Na samo nekoliko minuta vožnje od centra grada, ušuškan od gradske gužve i vreve, restoran 13 Jul je oaza mira u kojoj će posetioci uživati u sinergiji ukusa ultra premium etiketa, velikog izbora arhivskih vina Plantaža i specijaliteta od najbolje svetske govedine Black Angus. Ili pak u nekom od unikatno kreiranih menija usmerenih specijalno na slaganje vina i hrane koje su pripremili poznati šefovi kuhinja prestižnih restorana iz regiona.

Plantaze restoran 38

Gostovanje svetskih gastro magova najavljeno je tokom letnjih mjeseci čime se nivo eno-gastro ponude restorana 13 Jul diže na još viši nivo, dok će vrhunski hedonistički ugođaj dodatno obogatiti probran muzički i umetnički program. Najavljen je veliki broj gostovanja poznatih regionalnih bendova vikendom, a scenu su već isprobali crnogorski sastav Tuć, sarajevski No Ordinary Balkan Sound Band koji su najavili čitavu seriju nastupa od 10. do 17. jula, te vinski kabare Teodulija iz Beograda, dok skoro svakog radnog dana atmosferu u večernjim satima upotpunjuju  zvuci laganih nota u izvođenju Veska Belade. U planu su brojni nastupi muzičara i drugih umetnika iz čitavog regiona kao i večeri poezije o vinu uz vino.

Plantaze restoran 32

No ipak najvažniji segment je ponuda najboljih crnogorskih proizvoda. Krenulo je predstavljanjem jela od mesa Black Angus goveda sa Durmitora a nastavlja se promocijom crnogorskih sireva, naravno, sve to upareno sa vinima Plantaža. Tu obavezno treba obratiti pažnju na veliki izbor starih berbi, pažljivo čuvanih i negovanih u podrumima, mnoge od njih u magnum izdanju što predstavlja raritet u eno ponudi većine vinskih restorana.

Plantaze restoran 40

Uz profesionalno posluženje vodećih somelijera regiona, i zlatna vina Plantaža koja su poslednjih godina trijumfovala na najpoznatnijim svetskim takmičenjima kao što su Decanter World Wine Awards u Londonu, Decanter Asia Wine Awards u Hong Kongu, Mundus Vini u Nojštatu i drugim, poseta restoranu 13 Jul pretvara se u nezaboravan hedonistički doživljaj.

Posebna ponuda

Nedelja je dan namenjen za porodično uživanje kad je kompletna ponuda vina i hrane u restoranu na popustu od 15%, dok je za dečiji meni predviđen popust od 30%. Kako bi se gosti upoznali ili uživali u jedinstvenom ukusu mesa od govečeta Black Angus proizvođača HM Durmitor - organic food, specijalni popust od 20 % na ribaj ili T-bone, kobasice, ćevape pa i gulaš trajaće do 12. jula. Uz ovaj gulaš i devičansko domaće maslinovo ulje Plantaža, vrhunska vina ove vinarije nude se sa popustom 20 %, a po promotivnoj ceni od 25 evra možete degustirati četiri ozbiljna sleda koja uključuju čuveno slatko vino Medun čija slast suvog voća, smokava i meda ostaje u sećanju do sledećeg susreta.

nazad na vrh

Srodni tekstovi