Drašković u Vršcu podiže vinograde

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Drašković u Vršcu podiže vinograde

Mladi čokoti pojavljuju se na velikim površinama oko Vršačkog brega i Vinarije Drašković koja ubrzano podiže nove vinograde na oko 50 hektara istorijski čuvenog vinogradarskog kraja.

Kako saznajemo na brdu Misa u Vršcu, to su zasadi sorti frankovka, merlo i kaberne fran, nešto dalje od vinarije posađeno je pet hektara rajnskog rizlinga, dok je jedna parcela merloa podignuta sa druge strane Vršačkog brega, odnosno u  ataru vinskog sela Gudurica. Naravno ni muskat otonel, od koga se proizvodi veoma popularno osnovno vino, a sada i u premijum varijanti kao polusuva Ruža Vetrova nije zaboravljen, pa se u kvalitetnoj sirovini neće oskudevati. Sadnja kalemova je završena, a u toku je postavljanje vinogradarske infrastrukture naslona, žice, stubova.

Ruza Vetrova vinarija Draskovic vino rs

Kako iz Vinarije Drašković najavljuju, i narednih godina nastaviće intenzivne radove na zanavljanju plantaža vinograda, a sve u cilju usmeravanja vinarije sa kvantiteta na kvalitet.

Što se ugostiteljskog dela priče Vinarije Drašković tiče, impozantni kompleks sa spa centrom, barik salom vinarije, restoranom i apartmanima, u starom podrumu Helvecija iz XIX veka, o kome se među ljubiteljima vina i hedonistima uveliko priča, privodi se kraju te se otvaranje prve faze objekta očekuje na jesen.

nazad na vrh

Srodni tekstovi