Zlata jača od pandemije

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Zlata jača od pandemije

Na prestižnom vinskom takmičenju „Monde Selection 2020“ koje je održano 2. i 3. jula u Briselu, vina kompanije „13. Jul Plantaže”, Vranac Reserve 2015 i Epoha 2015 osvojila su zlatne medalje u konkurenciji vina više od 25 zemalja iz čitavog sveta.

Osvajanjem ovih medalja, vina Plantaža i crnogorski vranac nastavljaju svoj zlatni niz na najvećoj vinskoj sceni, i potvrda su orjentaciji Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu, ali i trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti kao odraz autentičnih nacionalnih vinskih kultura.

„Praćenje svjetskih trendova i neprekidno ulaganje u razvoj, kao i iskustvo i znanje naših  kolega, čine da iz godine u godinu kvalitet vina Plantaža bude potvrđen i nagrađivan zlatom na takmičenjima koja svijet najviše poštuje" - poručuju iz Podgorice.

Na ovogodišnjem ocenjivanju vina Monde Selection, koje je ustanovljeno 1961. godine, međunarodni žiri sastavljen od vinskih profesionalaca i eminentnih stručnjaka nagradio je vina iz 20 zemalja i to 56 procenata crvenih, 22 belih i isto toliko slatkih i rose vina.

Nagrade na ovakvim prestižnim vinskim takmičenjima predstavljaju najbolje merilo kvaliteta, a Plantaže su u tom pogledu više nego uspešne. Poslednje tri godine donele su im do sada nezapamćeni broj medalja. Samo sa najznačajnijih svetskih ocenjivanja među kojima su Decanter World Wine Awards u Londonu, Decanter Asia Wine Awards u Hong Kongu i Mundus Vini u Nemačkoj, u Crnu Goru i vitrine Plantaža slilo se 55 medalja od kojih su brojne one najvrednije.

nazad na vrh

Srodni tekstovi