Rožanić spojio nespojivo

  • Objavljeno u Vesti
Rožanić spojio nespojivo

Poznati istarski vinar Mladen Rožanić predstavio je u svojoj vinariji Roxanich u Motovunu novo vino DiTe 2015, jedinstvenu kupažu terana i plavca malog, dve najpopularnije crvene sorte Hrvatske koje su se sada prvi put našle zajedno u jednom vinu.

Ukupno je proizvedeno 4.000 litara ovog vina. Plavac mali s položaja Dingač odležao je četiri godine u tono bačvama i bariku, dok je za isto to vreme teran sazrevao u velikoj hrastovoj bačvi od 2.000 litara. Šest meseci pre flaširanja izvršeno je sljubljivanje sorti u kupažu pod etiketom DiTe, naziva skovanog od pojmova Dingač i teran.

Roxanich promocija vina DiTe

- Vino DiTe je davna očeva želja da spoji do sada nespojivo, dve po nama najvažnije sorte, sa dva najveća hrvatska poluostrva, Istre i Pelješca - istakla je na promociji nove etikete Lara Rožanić, najstarija Mladenova kći.

Inače, pojavom Rožanića na vinskoj sceni pre nekih 15 godina Istra je dobila vizionara koji je svoj brend prošle godine krunisao otvaranjem atraktivnog Wine & Heritage hotela Roxanich u Motovunu, na čijoj je terasi i predstavljeno ovo vino za koje je istaknuto da uz pravilno čuvanje može da bude u punoj snazi barem 10 do 12 godina.

Roxanich 2
nazad na vrh