Jubilej Podruma Radovanović

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Jubilej Podruma Radovanović

Poznati srpski vinar Miodrag Mija Radovanović slavi ove godine 30 godina postojanja vinarije Podrum Radovanović u Krnjevu.

Na neki način to je i proslava tri decenije novog srpskog vinskog preduzetništva jer je nekadašnji Mali podrum Radovanović bio prva privatna vinarija u Srbiji nakon perioda industrijske prerade vina.

Podrum danas više nikako nije mali. U stvari, vinarija sadrži najveći „drveni“ podrum u Srbiji gde se vina formiraju i odležavaju u ogromnim drvenim bačvama, pored klasičnog, najkvalitetnijeg barika. U cilju obeležavanja jubileja, Mija priprema iznenađenja. Ove godine ponovo je bilo problema sa gradom u vinogradima, mnogo kiše u prvom delu godine, pa je to prilika da se po drugi put u ovom veku pred vinoljupcima nađe neobično lagano i osvežavajuće Mijino Kišno vino, kakvo smo imali iz berbe 2014, godine koja je takođe obilovala kišama.

Ljubitelje vina će verovatno posebno obradovati novi kaberne, izuzetno snažno, robusno, muško vino iz potentne i tople berbe 2017 rađeno u specijalnim Nadalje barik buradima.  |

nazad na vrh