Rubinova vina sve vrednija

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Rubinova vina sve vrednija

Zlatna medalja iz italijanskog Bergama s nadmetanja najboljih svetskih vina od sorti merlo i kaberne za Rubin Merlot 2017, te istovetni uspesi s nemačkog Mundus Vini i iz Brna sa Concours de Bruxeless ukazuje na značajan kvalitativni uspon Rubinovih vrhunskih vina, što su dodatno potvrdile i srebrne medalje za njihov Prokupac 2017 na Decanteru u Londonu i na AWC u Beču. I sve to u godini kada kruševački gigant slavi impoznatnih 65 godina postojanja.

Ako se ova godina pogleda kroz prizmu nagrada koje su na najvećim međunarodnim takmičenjima osvojila Rubinova vina iz linije Vina sa pečatom, premijum linije Amante i čuveni Rubinov vinjak, čini se da je postignut uspeh nezabeležen do sad. Od Decantera i IWSC u Londonu, preko Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme u Bergamu i ocenjivanja Concours de Bruxeless, pa preko balkanskog BIWC, te najvećih i najvažnijih konkursa u Austriji (AWC) i Nemačkoj (Mundus Vini), sve do trijumfalnog pohoda u Kini na hongkonškom CWSA, Rubin je prikupio čak 19 svetski prestižnih medalja.

rubin amanta 2

Uspeh nije iznenađujući ako se zna da kompanija Rubin uz vinski podrum kapaciteta 22,5 miliona litara poseduje i najveće površine vinograda u Srbiji, ukupno 1.200 hektara na 19 različitih lokacija, od vinograda Preševo u Vranjskom rejonu, do vinograda Dobričevo kod Ćuprije u rejonu Tri Morave, kao i najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom.

I dok je premijum vino Amante Carmen 2016 osvojilo zlatne medalje u Hongkongu i Nemačkoj, a srebro na Concours de Bruxeless, punu pažnju zaista zaslužuje linija Vina sa pečatom. Ova sortna paleta koju čine: Chardonnay, Muskat, Sauvignon Blanc, Rose, Prokupac, Merlot, Pinot Noir i Cabernet Sauvignon izdvaja se izuzetnim odnosom cene i kvaliteta, dok su pojedina vina ujedno i nosioci markica garancije kvaliteta i porekla vina.

Da u tom izboru nije teško naći favorite i uživati, pored vina Merlot i Prokupac, dokaz su i druge etikete. Tako je bronzu na Decanteru osvojio Rubin Cabernet Sauvignon 2016, srebro u Beču na AWC Rubin Chardonnay 2018, a treba pomenuti i srebrnu medalju belog Amante vina Aurora 2017 na China Wine & Spirits Awards u Hongkongu.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi