Uspeh Vinarije Lastar na IWC

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Uspeh Vinarije Lastar na IWC

Sa tri osvojene srebrne medalje i ocenama od 90 poena za vina Triangl Chardonnay 2017, Triangl Pinot Noir 2017 i Triangl Sauvignon-Viognier 2017, Vinarija Lastar iz Sekuriča ostvarila je ove godine svoj do sada najveći uspeh na prestižnom IWC (International Wine Challenge) ocenjivanju u Londonu.

Inače, IWC je jedno od najvećih i najstarijih vinskih takmičenja na svetu koje već 38 godina godina okuplja svetsku elitu od preko pet stotina vinskih sudija. Tokom rigoroznog procesa ocenjivanja svako vino koje zasluži medalju degustira se čak tri puta pred različitim sudijskim panelima! Ove godine na ocenjivanju je bilo više od 11.000 vina iz 52 zemlje, a uspeh Vinarije Lastar je važan i zbog činjenice da rezultate posebno poštuju i pomno prate vinski trgovci iz najvećih prodajnih svetskih lanaca vina.

Treba dodati i to da su u 2020. godini upravo ova tri Lastar vina osvojila i nekoliko drugih važnih medalja, pa su tako na Decanteru Triangl Pinot Noir 2017 i  Triangl Chardonnay 2017 nagrađeni srebrom, dok je priznanje Best of Show Serbia na Mundus Vini u Nemačkoj pripalo etiketi Triangl Sauvignon-Viognier 2017  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi