Prodata vinarija Tarpoš

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Prodata vinarija Tarpoš

Ono što se godinama šuškalo, da se u samom srcu Šumadije u selu Vrbica nudi na prodaju vinarija Tarpoš sa restoranom, konačno se obistinilo. Poznati restoran trenutno ne radi ali vinski brend Tarpoš nastaviće da raduje ljubitelje vina.

U prodaju su bile uključene kompletne zalihe vina od berbe 2015. do danas, uglavnom crvena i nešto malo belih, ukupno oko 70.000 litara. Iako je bilo reči da su Kinezi zainteresovani za kupovinu cenjene vinarije na imanju od 27 hektara iz aranđelovačkog kraja čija su vina iz godine u godinu dobijala na kvalitetu, a nov dizajn etiketa privukao dodatnu pažnju, to se ipak nije dogodilo.

Tarpos magnum 1 resize 1024x683

- Vinariju sam na kraju prodao prijateljima koji će zadržati brend, a tu sam i ja da im pomognem u daljem radu - kaže osnivač vinarije i doskorašnji vlasnik Tihomir Timotijević poznatiji kao Tika Vrbica.

Kako saznajemo, Timotijević je takođe zadržao deo zemlje gde će praktično započeti novu vinsku priču iz početka, a restoran će biti u pogonu najverovatnije od 1. maja jer se trenutno radi na rekonstrukciji kako bi novi vlasnici dali i sopstveni pečat čitavoj priči.  |

nazad na vrh