Tikveš specijalno nagrađen na Mundus Vini

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Foto: Vinarija Tikveš Promo Foto: Vinarija Tikveš Promo

Na prolećnom ocenjivanju Mundus Vini u Nemačko vinski gigant Tikveš Châteaux & Domaines postigao je značajan uspeh u konkurenciji više od 7.300 vina iz 39 država.

Posebno bi trebalo izdvojiti trijumf premijum vina Terrasse à l'Ombre 2018 Château de Gourdon iz njihove vinarije u Francuskoj koji je od strane žirija nagrađen velikim zlatom kao i specijalnom nagradom Best of Show Côtes du Rhône, dok medalja Grand Gold predstavlja najviše priznanje namenjeno isključivo vinima superiornog kvaliteta!

I čuvena linija vina Barovo osvojila je specijalnu pažnju žirija u kome je ove godine bilo prisutno 300 vinskih stručnjaka iz sveta, pa je titulu Best of Show Republic of North Macedonia ponelo crveno vino Domaine Barovo 2018. Ovo vino odlikovano je i zlatnom medaljom, baš kao i mlado Domaine Barovo belo 2020.

Uz kuće Château de Gourdon i Barovo, i treća akvizicija Tikveša Domaine Lepovo okitila se medaljom,  u ovom slučaju srebrnom za vino Chardonnay 2019 Domaine Lepovo.

Inače, vina Tikveš Châteaux & Domaines svake godine na najznačajnijim svetskim ocenjivanjima osvaje i više od 70 nagrada što ih svrstava u red najnagrađivanijih vinarija u regionu Jugoistočne Evrope.

- Ponosni smo na ovaj izuzetan uspeh. U obimnoj i oštroj konkurenciji iz celog sveta potvrdili smo još jednom reputaciju proizvodnje prestižnih i autentičnih premijum vina. Bez obzira na globalnu epidemiološku situaciju trudimo se da kreiramo kvalitet i u tome uspevamo - izjavio je ovim povodom generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi