Dva nova aduta Rubina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Dva nova aduta Rubina

Šardone Amante Rina 2018 i merlo Amante Matea 2018 noviteti su kruševačkog Rubina
Nakon poslednje dve godine zapaženih međunarodnih uspeha etiketa iz linije Amante, ali i onih iz linije „vina sa pečatom“, u kojoj su Merlot i Prokupac dobro uzdrmali konkurenciju ponuđenim kvalitetom po veoma pristupaćnoj ceni, iz velike kruševačke vinarije stižu dva nova aduta u premijum segmentu.

Amante Rina Chardonnay 2018 ima 13% alkohola i sazrevao je u barik buradima od srpskog hrasta godinu dana, a što je iznedrilo veoma kompleksno vino s jasnim otiscima teroara. Svetlo je žute boje, na nosu su evidente sortne aromatske naznake egzotičnog  voća i vanile isprepletane sa mirisom meda, maslaca i hrastovine. Ukus je mek i intenzivan, protkan pikantnim kiselinama i  dugotrajnom balansiranom i osvežavajućom završnicom.

Amante line up
Amante linija ojačana je sa dva nova izuzetna vina

Amante Matea Merlot 2018 ima 14% alkohola i odležavao je u barik buradima od srpskog hrasta takođe punih 12 meseci. Prefinjeno, purpurno crvene boje, vino nosi kompleksne arome kupine, trešnje, crnog i crvenog bobičastog voća pomešanog s nežnim primesama vanile, čokolade i kafe, tih sekundarnih aroma razvijenih sljubljivanjem sa barik bačvama iz Rubinovog podruma. Punog je zaokruženog ukusa i mekih tanina koji mu daju svilenkast karakter, dok je završnica lepo izbalansirana i produžena.

Ukupan doživljaj upotpunjuju elegantne i voluminozne boce sa potpuno novim zatvaračima, a sa cenom od oko 1.200 rsd reklo bi se da Rubin ubrzano nastavlja s približavanjem visokog kvaliteta srpskih vina najširem sloju publike.   |

Foto: Promo Vinarija Rubin
nazad na vrh

Srodni tekstovi