Inđija grad vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Inđija grad vina

Četvrti Festival fruškogorskih vina održaće se 26. juna u Inđiji sa početkom u 18 časova na već dobro znanom mestu okupljanja ljubitelja i poznavalaca vina, u kući Vojnovića.

Biće to prilika da se probaju brojna vina inače manje eksponiranih vinarija Srbije iz rejona Fruške gore, pogotovo ona koja su na prigodnom tradicionalnom ocenjivanju u Inđiji ponela medalje, a između njih i ona vinarije Komazec, apsolutnog pobednika ocenjivanja Novosadskog sajma 2021. Ne događa se često da jedna vinska kuća osvoji tri velike zlatne medalje kao što je to uspelo vinariji Komazec za vina Rose, Chardonnay i Palava, ali je i ocenjivanje u Inđiji početkom juna iznedrilo pojedine favorite.

U kategoriji crvenih etiketa pobedio je Merlot 2018 Aven,  ispred kaberne sovinjona iz berbe 2018 Radionice vina Ivaniš i etikete Pinot Noir 2013 Acumincum iz Starog Slankamena.

Veliki uspeh Radionica vina Ivaniš kompletirala je ubedljivom pobedom belog vina Charddonay 2020 ispred još dve etikete od iste sorte. Charddonay 2020 Langov podrum je drugi dok je sa istim brojem bodova treće mesto zauzeo Charddonay 2020  Komazec, baš koliko na četvrtom mestu ima i novitet vinarije Vojnović kupaža Puna Jedra 2020.

Kod roze vina Mila Rose 2020 Komazec ostavila je daleko iza sebe ostala vina među kojima se ipak istakla Roze Slankamenka 2018 vinarije Stojanović.

Bermet 2019 Komazec pobedio je u konkurenciji specijalnih vina.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi