Fruškogorski teroar daleko se čuje

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Fruškogorski teroar daleko se čuje

Organska vina vinarije Imperator očito da poseduju kvalitet koji privlači pažnju, kako stručnjaka, tako i predstavnika zapadnih medija. Nakon nedavnih pozitivnih recenzija vina Constantivs u časopisu Daily Telegraph, sada je u fokusu novine The Times (UK) rajnski rizling Valerius, zvanično najbolje belo organsko vino Srbije 2020. godine.

Takođe, kao prilog potvrdi izuzetnosti fruškogorskog teroara ali i velikog napretka srpskih vina, u tekstu o ekskluzivnom crnogorskom resortu The One & Only Portonovi se ističe i šardone Omnibus Lector vinarije Erdevik, krunisan platinastom Decanter medaljom uz 97 poena čime je stekao zvanje najbolje ocenjenog srpskog vina na ovom nadmetanju svih vremena.

UK Thetimes 01

U prikazu ekskluzivnog Tapasake Club restorana samo za odrasle, posebno prijaju reči Rafaele Pons, glavne somelijerke rodom iz Ekvadora. Dok otvara bocu biodinamičkog rizlinga Valerius Imperator otkriva da su „vina zapravo kao i ljudi, da ih se mora voleti a onda će prosto da procvetaju“.

- Crna Gora, Srbija, čitav Balkan doživljava povratak svojih, nekada širom Austrougarske monarhije omiljenih vina na veliku scenu. Obnavljaju se zapušteni vinogradi i ljudi iz vinske industrije već naziru neki interes, pogotovo što su srpska vina u poslednjih deset godina kvantitet zamenila visokim kvalitetom. U ovom trenutku ona su po kvalitetu nešto ispred crnogorskih koja su takođe na uzlaznoj putanji – stoji u tekstu časopisa The Times (UK). |

nazad na vrh

Srodni tekstovi