Zlato za ekstremni prokupac Gmitar

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Zlato za ekstremni prokupac Gmitar

Na specijalizovanom ocenivanju vina Mondial des Vins Extremes prokupac Gmitar 2017 vinarije Vujić iz Aleksandrovca, osvojio je zlatnu medalju.

Jedinstveno ocenjivanje u kome se nadmeću vina sa malih, takozvanih istorijskih parcela, većinom sa strmih, zahtevnih brdskih i planinskih položaja, održano je sredinom jula u Italiji i donelo je novu radost i potvrdu kvaliteta srpske autohtone sorte prokupac.

Prokupac Gmitar, vino na koje smo skrenuli posebnu pažnju u našem izboru za najbolja autohtona vina Srbije 2020. godine spravljeno je od grožđa rađenog po načelima organskog uzgoja i iz jednog od najstarijih vinograda u župskoj Lukarevini.

Od vinarija iz regiona, veliki uspeh na ovom takmičenju ostvarila su vina iz Severne Makedonije gde je čuvenoj Tikveš etiketi Barovo red 2018 pripalo veliko zlato, dok su zlatne medalje dobila vina Vranec Terroir Reserva 2018 Chateau Kamnik i Barovo white 2020, vinarije Tikveš. Srebrom se okitila takođe mlada etiketa vinarije Chateau Kamnik Ten Barrels Cabernet Sauvignon 2018.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi