Vrnjački festival vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vrnjački festival vina

Nova vinska manifestacija u Vrnjačkoj Banji održaće se 13. i 14. avgusta pod nazivom Vrnjački festival vina u parku kod Muzičkog paviljona.

Grad koji je vrhunska turistička destinacija a dodatno pozicioniran na vinskoj mapi međunarodnim uspesima lokalne vinarije Grabak, zaslužio je da ugosti najbolje vinare Srbije na ozbiljno osmišljenoj platformi vinskog festvala koji će se ove godine po prvi put održati na atraktivnoj lokaciji u hladovini parka i neposrednoj blizini Vrnjačke reke.

Prema zamisli organizatora tačno 40 izlagača predstaviće svoje atribute, od toga pet proizvođača prirodnih rakija, 30 poznatih srpskih vinarija, dok region predstavljaju vinski giganti Plantaže 13. Jul i Tikveš a inostranu scenu firma Delice. Bonus je pet štandova sa delikatesima.

Vrnjački festival vina  ima i bogat edukativni karakter kad je vinska kultura u pitanju. Prvog dana festivala radionicu na temu Prokupac, velika sorta Srbije održaće Dejan Živkoski Predsednik SERSA, dok će umetnost uživanja u cigarama otkrivati somelijer Zdravko Brkić. Narednog dana somelijer Mihajlo Kostić održaće besplatnu obuku prijavljenih ugostiteljskih radnika iz Vrnjačke Banje na temu Servis vina.

Festival je oba dana za posetioce otvoren od 16 do 22 sata, cena ulaznice je 600 rsd i uz ulaznicu se dobija vinska čaša koja se može zadržati ili ostaviti. Cena je ista, a predviđen je i bogat muzički program tokom trajanja manifestacije.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi