Tikveš vina na putu od zlata

  • Objavljeno u Info
Tikveš vina na putu od zlata

Enolozi i stručnjaci najveće severnomakedonske vinarije Tikveš popločali su sopstveni vinski put ovog leta zlatnim medaljama za vrhunska i autentična vina Tikveš i Tikveš Châteaux & Domainеs.

Na samo tri velika međunarodna takmičenja širom sveta osvojeno je deset zlatnih odličja i jedno srebro, a reč je o priznanjima u Italiji, Kini i Nemačkoj.

Vinsko takmičenje Mondial des Vins Extremes 2021 u Italiji, jedino je u svetu posvećeno promociji vina proizvedenih u takozvanim „ekstremnim“ vinogradarskim područjima sa dugom tradicijom, gde se uglavnom gaje lokalne sorte vinove loze. Crveno Barovo 2018 za koje grožđe dolazi sa položaja na nadmorskoj visini od 700 metara, žiri je nagradio velikim zlatom (Grand Or) dok je belo Barovo 2020 osvojilo zlatnu medalju.

Na azijskoj velikoj sceni čak sedam zlatnih medalja na China Wine & Spirits Awards 2021 pripalo je crvenim vinima Barovo 2018, Bela Voda 2018, Alexandria Cuvée 2019, Vranec Special Selection 2019, Château de Gourdon Vase de Pierre 2018 i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016, kao i belom vinu Domaine Lepovo Chardonnay 2020.

Mundus Vini Summer Tasting 2021, jedno od najvećih i najpriznatijih vinskih takmičenja u Evropi, pozlatilo je crveno vino Barovo 2018 dok je srebro pripalo vinu Domaine Lepovo Grand Cuvée 2016.

Vina Tikveš i Tikveš Châteaux & Domainеs iz godine u godinu se pozicioniraju među ona koja čine svetsku vinsku elitu i za koja se ,,rezervišu" najviši trofeji na prestižnim vinskim takmičenjima, a vinarija Tikveš je kao najtrofejnija u ovom delu sveta novim priznanjima učvrstila renome i potvrdila visok kvalitet vina sa ovog podneblja.  | 

nazad na vrh