Proslava berbi u Endorfinu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Proslava berbi u Endorfinu

U Beogradu, u srcu Dorćola, u restoranu lokalne i kraft kuhinje Endorfin, startovale su proslave vinskih berbi. Krenulo se sa Fruške gore, iz čuvenog vinskog sela Banoštor, odakle dolaze prirodna vina Bikicki, a sve to uz gostujećeg šefa večeri, čuvenog kuvara Toma Gretića.

- Prošle godine smo između dva talasa korone imali taman par nedelja da se vratimo u normalu, koliko god je to bilo moguće, i organizujemo programske gastro-večeri - kaže Miloš Vukšić, vlasnik Endorfina. - Sve se odigralo u doba berbe grožđa, pa smo tokom nekoliko nedelja organizovali proslavu berbi iz nekoliko srpskih vinarija po regionima, a hrana i vino su bili izvrsni, zbog čega čitavu priču rado ponavljamo. Ove godine počinjemo s vinarijom Bikicki, budući da se Đorđe Bikicki, vlasnik vinarije, i ja poznajemo već nekoliko decenija ali pre svega zbog toga što njegova vina prosto obožavam. Nisu to samo dobra vina, to su brda prekrivena vinovom lozom iznad Dunava, sjajan dizajn etiketa, promocija i na kraju kvalitet koji sve to zaokružuje.

Vukšić kaže da će svi domaći regioni biti pokriveni tokom narednih nedelja i poziva ljubitelje vina da se bolje upoznaju sa vinskom ponudom Srbije.

Vinske večeri u Endorfinu počinju petkom i traju ceo vikend, a gosti mogu da probaju sva vina na čašu po promotivnim cenama. Uz svaku etiketu gostujuće vinarije preporučuju se i jela sa menija, a svaka vinarija ponudu završava sredom u dobro poznatom programu #paringendorphins gde je pred gostima mogućnost da probaju set meni sa nekoliko korseva i odgovarajućim vinom.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi