Hit je sladoled od prokupca

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Hit je sladoled od prokupca

Vinarija Doja iz Toplice i beogradska radionica sladoleda Crna ovca čuvena po ledenim poslasticama najneverovatnijih kombinacija ukusa, udružili su snage da zajedničkim proizvodom uveličaju šestu proslavu Dana prokupca – rođen je sladoled od prokupca!

Kremast, sočan i voćan, predivne pink boje, ovaj sladoled od maskarpone sira, grožđanog soka i vina od prokupca sa 3% alkohola namenjen je podjednako vinoljupcima, hedonistima i onima koji ni po hladnom vremenu bez sladoleda ne mogu. A deca? Pa, smeju da probaju.

- Sladoled je iz berbe 2018 – smeje se Mina Vereš, enolog vinarije Doja, ali je autohoni prokupac u sladoledu zbilja iz te berbe – Zahvaljujući entuzijazmu i maštovitosti ljudi iz Crne ovce sladoled je osmišljen i stvoren kao kombinacija koja spaja ljubitelje sladoleda i prokupca vinarije Doja što zapravo nije bilo nimalo jednostavno. Ja jesam došla u Crnu ovcu sa tom idejom koja je odmah rado prihvaćena, ali postupak koji je usledio zahtevao je veliki rad, brojne eksperimente sa sorbeom dok nismo stigli do maskarpone sira i finalnog proizvoda kojim smo svi veoma zadovoljni.

Premijeru je sladoled imao na Salonu prokupca u Event centru Promenada u Beton hali a komentari su da je opravdao očekivanja kao slatki ram proslave dana ove srpske sorte.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi