Vinska liga šampiona ponovo u Beogradu

  • Objavljeno u Vesti
Vinska liga šampiona ponovo u Beogradu

Posle dve godine pauze zbog epidemioloških restrikcija, najekskluzivnija vinska manifestacija u regionu Grand Tasting vraća se u Beograd 26. marta 2022. godine u hotel Metropol Palace. Biće to ponovo prilika za ljubitelje vina da na jednom mestu u jednom danu probaju izbor najboljih vina u regionu, mnoga od njih nedostupna na tržištu, vina koja će na ovu jedinstvenu manifestaciju stići direktno iz privatnih arhiva vinarija.

Kao i u prethodnom izdanju Grand Tastinga 2019. godine centralno mesto zauzeće 30 odabranih vinarija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok će u pratećem programu biti predstavljeni najugledniji proizvođači dugomaceriranih oranž vina iz regiona.

Kako organizator najavljuje, u Beograd za ovu priliku dolaze s najboljim vinima najveća imena iz vinskog sveta regiona. Između ostalih, iz Slovenije će tu biti Batič, Jakončič, Simčič, Istenič, Movia, Sirk, Podverščič, Prus, vrh hrvatske vinske scene predstavljaće Enjingi, Benvenuti, Clai, Korta Katarina, Degrassi, Kozlović, Bibich, Boškinac, Matošević, Roxanich, iz Bosne i Hercegovine dolaze Vukoje, Nuić, Škegro i Jungić, od makedonskih vinarija najavljeni su Tikveš, Chateau Kamnik i Bovin, a tu su, naravno, i crnogorske Plantaže s arhivskim vinima kojih odavno nema u prodaji, kao i onima iz linije Stari podrum. Konačno, Srbiju će na ovoj ekskluzivnoj manifestaciji predstavljati Aleksandrović, Radovanović, Temet, Cilić, Milijan Jelić, Vino Budimir, Vinarija Zvonko Bogdan, Deurić, Erdevik, Maurer, Bikicki...

Grand Tasting 2019 243

Za sada se zna da će specijalni gost manifestacije biti turska vinarija Chamlija, koja donosi u Beograd najskuplje tursko vino ikada, kaberne Django 2016 napravljeno u svega 2.000 boca, koje će lično predstaviti vlasnik vinarije Mustafa Čamlidža.

Kompletan spisak odabranih vinarija u glavnom i pratećem programu biće objavljen početkom marta, kao i spisak vina koja će se tom prilikom naći na Grand Tastingu 2022.

Inače, osim što će lično vinari predstaviti publici svoja najbolja vina, ova svojevrsna vinska liga šampiona u okvirima ex-YU država specifična je i po tome što se sva vina prodaju na čašu po cenama koje su sami vinari odredili.

Ulaznice po ceni od 2.500 rsd u čiju cenu su uključeni bonovi za konzumaciju vina u vrednosti od 2.000 rsd, vinska čaša Riedel i luksuzan katalog sa spiskom vina koja će biti predstavljena na Grand Tasting 2022 mogu se kupiti na prodajnim mestima Tickets.rs i onlajn na njihovom sajtu, a kompletan spisak vinarija biće objavljen početkom marta.  |

nazad na vrh