Montevino 2022 vas zove

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Montevino 2022 vas zove

U hotelu Hilton u Podgorici će se 11. i 12. marta ponovo zavrteti čaše u slavu vina i vinograda na desetom izdanju salona Montevino, najznačajnijeg vinskog izdanja u Crnoj Gori a u organizaciji Nacionalnog udruženje somelijera i Vinske akademije Crne Gore.

Nakon dve godine pauze pravi vesnik proleća biće ovogodišnji slogan salona „Mart je kad je MonteVino".

Događaj koji kreira vinsku scenu na crnogorskim prostorima ujedno je početak priprema za predstojeću turističku sezonu, a donosi degustacije i predstavljanje novih berbi koje su odavno postale zaštitni znak ove manifestacije. Fokus je na premijerama novih etiketa kojih je ove godine najavljeno čak 85, ali će se ukupno predstaviti više od 130 vinarija sa svih kontenenata.

Tokom dva dana trajanja posetiocima će na degustaciji biti dostupno preko 800 vinskih etiketa što MonteVino svrstava u sam vrh regionalne ponude vinskih manifestacija.

Pored vina sa područja bivše Jugoslavije predstaviće se i etikete iz Italije, Francuske, Španije, Južne Afrike, Čilea, Australije, Novog Zelanda, a posebno je prijavljen veliki broj srpskih proizvođača.

Vinarije iz Crne Gore:  Vučinić, Mola, Priča, Krgović, Vinogradi i podrum Rajković, Brajović, Ceka-Jovović, Plantaže,Castel Savina, Ražnatović, Lipovac, Knežević, Dabović, Giljača, Garnet, Rakčević, Ćetković, Vukićević, Buk, Đukić, Keković, Marković.

Srbija: Cilić, Tonković, Zvonko Bogdan, Virtus, Janko, Tri oraha, Jeremić, Trivanović, Aleksandrovič, Kovačević, Vinum, Pešić, Despotika, Đurđić, Doja, Komuna...

Hrvatska: Korta Katarina, Krauthaker, Kutjevo, Damjanić, Deklić, Plenković, Matuško, Kabola...

Makedonija: Kamnik, Tikveš, Bovin, Imako,Dalvina...

Slovenija: Jankočić, Simčić, Frelih

nazad na vrh

Srodni tekstovi