Vina Kvarnera u Zadru

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vlasnici vinarija na štandu Udruženja: Miroslav Palinkaš (Vinska kuća Pavlomir) i Anton Katunar (Estate Winery Katunar)   Foto: Kvarner Wines Vlasnici vinarija na štandu Udruženja: Miroslav Palinkaš (Vinska kuća Pavlomir) i Anton Katunar (Estate Winery Katunar) Foto: Kvarner Wines

Svo bogatstvo autohtonih sorti prikazali su članovi udruženje vinara iz Primorsko – goranske županije Kvarner Wines na jednom od najznačajnijih i najvećih vinskih festivala u Dalmaciji, Zadar Wine Weekend.

U sportskoj dvorani Krešimir Ćosić u Zadru je 1. i 2. aprila održan festival vina Zadar Wine Weekend gde je nastupilo i udruženje vinara iz Primorsko – goranske županije Kvarner Wines predstavivši mirna vina i penušavce od autohtonih kvarnerskih vinskih sorti žlahtine, jarbole, belice, trojišćine i sansigota.

Nastupile su sve vinarije udruženja: OPG Ružić, OPG Plovanić vina, Grand Village Estate Winery Selce, Vinska kuća Pavlomir, Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Gospoja, Vinarija Šipun, PZ Vrbnik i Vinarija Nada, a ostvaren je veći broj razgovora s distributerima kao što je Barrel iz Zadra, te nizom ugostitelja kako bi se i kvarnerska vina našla na zadarskom snažnom i potentnom turističkom tržištu.

Izuzev vina i vinarija predstavljeni su i drugi autohtoni delikatesi poput sira, suhomesnatih proizvoda, čokolade, maslinovog ulja i bakarskog baškota kao i brendovi turističke zajednice Kvarnera Kvarner Gourmet, Kvarner Food i Kvarner Wines.

- Veoma sam zadovoljan posetom i prezentaciji naših proizvoda baš kao posetioci što su zadovoljni vinima koja su kušali pri čemu su se zainteresovali za dolazak na Kvarner i upoznavanje sa širom ponudom što je naš primarni cilj - rekao je predsednik udruženja Vina Kvarnera Ivica Dobrinčić.   |

nazad na vrh