ProWein ponovo u akciji

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
ProWein ponovo u akciji

Najznačajniji evropski sajam vina ProWein 2022, će nakon dve godine pauze i promene datuma biti održan od 15. do 17. maja u Dizeldorfu.

Nezaobilazni evropski sajam za profesionalce ali i ljubitelje vina i jakih alkoholnih pića ProWein će u 13 hala okupiti preko 5.500 izlagača iz više od 60 zemalja što je najveća selekcija vina, destilata i kraft pića na svetu. Za profesionalce iz HORECA sektora ovo je ključni događaj i savršeno mesto za povezivanje i upoznavanje sa novim proizvodima i trendovima.

Po prvi put će se za ProWein koristiti nova Hala 1 kao i novi Južni ulaz na sajam koji su otvoreni u septembru 2019 godine. Izložbeni prostor je proširen i na Hale 4 i 5 pa će brojnim posetiocima ukupno 13 hala biti na raspolaganju.

Prowein19 MT3456

U tematskoj podeli su organizatori takođe napravili promene pa će ove godine u halama 9 i 10, te delom u Hali 11 biti francuska vina. U halama 15, 16 i 17 su italijanska, u 13 i 14 španska i portugalska, u halama 1 i 4 nemačka, u Hali 5 austrijska, u Hali 12 vina „preko bare“...

Hala 11 je najvećim delom rezervisana za predstavljanje jakih alkoholnih pića i vina iz Istočne Evrope. Upravo će tu u Hali 11 na štandu C12 Srbija imati sada već tradicionalni nacionalni štand sa osam vinarija i šest destilerija, dok će u istoj hali na samostalnom štandu svoje proizvode kao i ranije ponuditi destilerija Zarić.

Prowein19 MK1469

Snaga sajma ProWein leži u činjenici da nijedan događaj u svetu ne može da se uporedi sa njim po širini i raznovrsnosti ponude proizvoda u oblasti vina i jakih alkoholnih pića.

Poseban specijalitet po atraktivnosti ponude je svakako Champagne Lounge gde će se degustirati vina čak 120 proizvođača iz Šampanje, kao i Same but different odeljak u Hali 7. Reč je o izložbi kraft destilata, kraft piva i sajdera a ugostitelji, trgovci i barmeni su u mogućnosti da isprobaju jedinstvena i inovativna pića.

pwe2202 00014 Ansicht V6 Mai Datum

Ovogodišnje pomeranje datuma za maj mesec je naišlo na veliko odobravanje i podršku izlagača. Ograničenja vezana za putovanje i ulazak u Nemačku tokom Covid-19 pandemije su ukinuta 21. marta, pa posetioci i izlagači mogu bez problema da planiraju učešće. Dodatna olakšanja su planirana za početak aprila, a do maja je izvesno i ukidanje svih mera i ograničenja uvedenih zbog pandemije.

ProWein je inače rezervisan isključivo za stručne posetioce, a ove godine po prvi put neće biti prodaje ulaznica na blagajnama sajma. Posetioci mogu da se registruju i isključivo online kupe ulaznicu na: www.prowein.com  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi